Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Νέος κινητήρας θα επιτρέψει την ανάπτυξη διαστημοπλάνων.


Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.
Οι Βρετανοί μηχανικοί παρουσίασαν έναν αεριωθούμενο κινητήρα με την ονομασία Sabre, που επιτρέπει σε ένα αεροσκάφος να φτάσει ταχύτητες μέχρι και 4.000 μίλια ανά ώρα (6.500 χλμ / ω).

Ο κινητήρας βασίζεται σε τεχνολογία αντίδρασης. Μπορεί να παγώσει τον αέρα που εισέρχεται σε αυτόν από τους 1000 βαθμούς C έως τους μείων 150 C, χωρίς να δημιουργούνται κομμάτια από πάγο που εμποδίζουν τη λειτουργία του. Χάρη σ' αυτή τη δυνατότητα, η λειτουργία του κινητήρα θα είναι ασφαλής όταν χρησιμοποιεί περισσότερη δύναμη, χωρίς τον κίνδυνο υπερθέρμανσης ή κατάρρευσης. Η μηχανή καίει υδρογόνο ως καύσιμο και δουλεύει ρουφώντας οξυγόνο από τον αέρα. Όταν το αεροσκάφος βγεί στο κενό, το οξυγόνο θα αρχίσει να παρέχεται από τα διαμέρισματα καυσίμων του αεροσκάφους.

Ο κινητήρας αυτός προορίζεται να εγκατασταθεί σε επιβατικά αεροσκάφη νέας γενιάς, όπως το Lapcat. Για σύγκριση, τα σημερινά επιβατικά αεροσκάφη που πετούν σε ύψος περίπου 10 χιλιομέτρων.Ενώ,το Lapcat θα μπορεί να ανέβει σε ύψος 28 χιλιομέτρων.Σε ένα τέτοιο αεροσκάφος θα μπορούν να χωρέσουν μέχρι 300 επιβάτες. Μέσα σε αυτό θα δημιουργείται τεχνητή πίεση ώστε οι επιβάτες να μην αισθάνονται δυσφορία από την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Όμως, λόγω της αυξανόμενης εξωτερικής πίεσης στο αεροπλάνο, δεν θα υπάρχουν παράθυρα.

Η παρούσα εφεύρεση δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο με τον τρόπο αυτό. Το Sabre θα εγκαταστήσει στο διαστημικό λεωφορείο Skylon το οποίο στη συνέχεια θα αποκτήσει την ικανότητα να στέλνει δορυφόρους στο διάστημα, ή το φορτίου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ο Άλαν Μποντ,επικεφαλής της μελέτης ,δήλωσε ότι είναι περήφανος γι' αυτή τη μηχανή , και ότι είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής του.

Οι δοκιμές που έγιναν στον κινητήρα είναι μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα της τεχνολογίας πρόωσης. Ωστόσο, η καινοτομία δεν θα μπει στη ζωή μας μέσα σε μία νύχτα. Ο κινητήρας Σέιμπρ είναι ικανός να αλλάξει τη ζωή μας στον 21ο αιώνα,όπως και ο κινητήρας τζετ την άλλαξε στον 20ο αιώνα. Αν αποφασίζατε να πάτε από την Αμερική στην Αυστραλία, θα χρειαζόσασταν μόνο τέσσερις ώρες για να φτάσετε εκεί.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει το αεροδιαστημικό αυτόματο λεωφορείο Skylon σε δράση.
πηγή
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , , ,
ads here