Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ανακαλύφτηκε εξωπλανήτης με μάζα παρόμοια της Γης!


Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει έναν εξωπλανήτη με μάζα παρόμοια με αυτή της Γης, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο νεοανακαλυφθείς πλανήτης βρίσκεται πολύ κοντά σε μας,στο διπλανό ηλιακό σύστημα,το Άλφα του Κενταύρου.

Το Άλφα του Κενταύρου είανι ένα σύστημα τριών αστέρων.Δύο από αυτά (Άλφα Κεντάρου Α κ Β) στη σύσταση μοιάζουν πολύ με τον δικό μας Ήλιο και περιστρέφονται γύρω από ένα κοινό κέντρο βάρους.Πιο μακριά από αυτά τα δύο άστρα βρίσκεται ένα τρίτο,ασθενέστερο,κόκκινο αστέρι γνωστό ως Proxima Centauri. Αυτό είναι το πιο κοντινό αστέρι στη γη σε απόσταση μόλις 4,3 έτη φωτός μακριά. Στη μελέτη τους, οι αστρονόμοι του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητήριου (ESO, του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου) χρησιμοποίησε το HARPS όργανο,το οποίο είναι τοποθετημένο στο 3,5 μέτρων τηλεσκόπιο στο παρατηρητήρια ESO στη Χιλή.

Ως αποτέλεσμα των παρατηρήσεων, οι οποίες διήρκεσαν περισσότερο από τέσσερα χρόνια, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι γύρω από το άστρο Άλφα Κενταύρου Β που είναι ελαφρώς μικρότερο από τον ήλιο μας περιστρέφεται ένας πλανήτης με μάζα κοντά στην μάζα της Γης.Η τροχιά του νέου πλανήτη υπολογίστηκαν ότι βρίσκεται σε απόσταση περίπου έξι εκατομμυρίων χιλιομέτρων από το άστρο του, πολύ πιο κοντά από ότι ο Ερμής στον Ήλιο, κάνοντας έναν πλήρη κύκλο γύρω από το άστρο σε μόλις 3,2 ημέρες.

"Τα ευρήματα μας φέρνουν πιο κοντά στην ανακάλυψη ενός δίδυμου πλανήτη της Γης και μάλιστα στη γειτονιά μας!"
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here