Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Το ταλέντο ... βλάπτει την υγεία ,σύμφωνα με μια έρευνα

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Η φαντασία και η δημιουργικότητα απαιτεί να θυσιάσουμε ένα μικρό μέρος της ψυχικής μας υγείας. Τουλάχιστον έτσι λένε οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα και σύμφωνα με την έρευνα τους,στους ανθρώπους με όραμα παρατηρείταισημαντικά αυξημένος κίνδυνος που σχετίζεται με τη σχιζοφρένεια, το άγχος, η κατάθλιψη,τη διπολική διαταραχή, τον εθισμό στα ναρκωτικά ...

Οι περισσότερες διαταραχές που αναφέρονται πιο πάνω παρατηρούνται πιο πολύ στους συγγραφείς. Επίσης, η διπολική διαταραχή είναι πιο συχνή σουτς καλλιτέχνες,τους φωτογράφους και τους χορευτές,προσθέτουν οι επιστήμονες οι οποίοι έφτασαν σ'αυτό το συμπέρασμα αφού εξέτασαν ένα εκατομμύριο περιπτώσεις.

Ο Δρ Κιγιάγκα που συμμετείχε στο πρόγραμμα, με τη σειρά του, προσθέτει ότι από τη μελέτη,με ακόμη μεγαλύτερη βεβαιότητα βγήκε το σύμπερασμα ,ότι αν ένας ασθενής με αυτισμό ή κάποιου είδους μανία και έχει τάσεις σε κάποιο είδος δημιουργικότητας,μπορεί να αποδειχτεί μεγαλοφυία σ'αυτο που ασχολείται.

Αυτό είναι αλήθεια στην περίπτωση των σχιζοφρενών. Ωστόσο το ενδιαφέρον για κάτι είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση. Και, φυσικά,η σχιζοφρένεια δεν σχετίζεται σε όλες τις περιπρώσεις με το ταλέντο.Μια τέτοια διάγνωση,που να σχετίζει το ταλέντο με τη σχιζοφρένεια είναι πολύ δύσκολη και για να φτάσουμε σ'αυτή στους ​​περισσότερους ασθενείς απαιτείται εξειδικευμένη και στοχοθετημένη θεραπεία της σχιζοφρένειας ή απεξάρτησης από το αλκοόλ πρώτα.Μόνο τότε ,σύμφωνα πάλι με την ίδια έρευνα,μπορούμε να εξετάσουμε αν το ταλέντο που παρουσιάζει ο ασθενής σχετίζεται με νόσο του ...

Πάντως όσο περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις εξετάζουν οι ψυχίατροι τόσο περισσότερο φαίνεται συνδέσεις συνδέοουν το ταλέντο με τη νόσο που κάποιοι πάσχουν.
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here