Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Βρετανίδα τραγουδίστρια η επόμενη διαστημική τουρίστρια.

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Sarah Brightman έχει ήδη περάσει ιατρικές εξετάσεις για να λάβει μέρος στο πρόγραμμα «διαστημικού τουρισμού». Το αποκάλυψε η ίδια η τραγουδίστρια σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα. Την ετοιμότητα της Σάρας να πετάξει επιβεβαίωσε και η Roscosmos. Η Μπράιτμαν σκοπεύει να πετάξει μόλις παρουσιαστεί η πρώτη ευκαιρία,πιθανότατα το 2015.και μετά την παγκόσμια περιοδεία της το επόμενο έτος την περιμένει ένα εξάμηνο εκπαίδευσης για την πτήση.


Osaka07 Opening Sarah BrightmanΠότε ακριβώς θα γίνει το ταξίδι, η Σάρα δεν το έχει διευκρινίσει.Αλλά το γεγονός είναι ότι οι όροι θα συμφωνηθούν με τους συνεργάτες των Ρώσων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).Η Βρετανίδα θα φτάσει εκεί με ένα διαστημόπλοι Σογιούζ .Το κόστος της εκτόξευσης θα είναι περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά, το διαστημόπλοιο δεν θα πετάξει προς το σταθμό, μόνο για την ευχαρίστηση της Brightman ,αυτό είναι μόνο ένα μέρος της αποστολής.

Όσον αφορά τον διαστημικό τουρισμό στον ISS , μπορεί ήδη να υπερηφανεύονται για την πρωτόγνωρη εμπειρία τους επτά άτομα που που ταξίδεψαν στο σταθμό χάρη στην εταιρεία Space Adventures. Κάθε μια από τις πτήσεις μέχρι σήμερα κοστίζει για τους τουρίστες από 20 με 35.000.000 δολάρια! Η τελευταία τέτοια πτήση πραγματοποιήθηκε το 2009 μετά από την οποία το σχέδιο ανεστάλη. Έπρεπε να ξαναξεκινήσει φέτος , αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί.
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here