Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Βγήκε από το ηλιακό μας σύστημα το Βόγιατζερ.

-->
Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Υπάρχουν στοιχεία ότι το διαστημόπλοιο Βόγιατζερ-1 πέρασε τα όρια του ηλιακού μας συστήματος.Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε το σκάφος θα είναι η πρώτη ανθρώπινη κατασκευή που βγαίνει από το ηλιακό μας σύστημα.
Το συμπέρασμα αυτό βασίζεται στην γραφική παράσταση που δείχνει την ποσότητα των σωματιδίων του ηλιακού ανέμου,που πέφτουν στον μετρητή της διαστημικής συσκευής.
Αιτία της 'αναμπουμπούλας' έγινε ακριβώς αυτή εδώ η γραφική παράσταση που δείχνει ότι ο αριθμός των σωματιδίων που καταγράφονται από τον μετρητή του Βόγιατζερ-1 έπεσε κατακόρυφα στα τέλη Αυγούστου ,γεγονός το οποίο δείχνει ότι το σκάφος βρίσκεται στο μεσοαστρικό διάστημα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη ΝΑΣΑ ,αλλά στη μπλογκόσφαιρα ήδη γίνεται ένας πανικός με αυτή την είδηση.Εκτός από την πτώση των σωματιδίων ,καταγράφηκε μια διακύμανση του επιπέδου των κοσμικών ακτίνων υψηλής ενέργειας ,που υπάρχουν εκτός του ηλιακού μας συστήματος.Όσον αφορά την αλλαγή του μαγνητικού πεδίου δεν είναι σαφές ακόμη αν έχει συμβεί,αλλά υπάρχει η άποψη ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και απλά πρέπει να αναλυθούν πιο λεπτομερώς,από ότι μέχρι σήμερα.
Το Βόγιατζερ-1 εκτοξεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1977 και τώρα βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 18 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο.Το Βόγιατζερ-2 ξεκίνησε το ταξίδι του στις 20 Αυγούστου 1977 και πέταξε μέχρι σήμερα 15 εκ χιλόμετρα.www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here