Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κλεμμένο αγαλαματίδιο από τα SS φτιαγμένο από μετεωρίτη

Γράφει ο ανεξήγητος.Ένα αγαλματίδιο του Βούδα που είχε κλαπεί το 1938 από το Θιβέτ κατά την μυστική εκστρατεία των SS που ξεκίνησε από τον Χίμλερ, όπως αποδείχθηκε, δημιουργήθηκε από ένα μοναδικό κομμάτι μετεωρίτη. Οι επιστήμονες έχουν βαπτιστεί το ύψους 24 εκατοστών αγαλματίδιο σιδερένιο άνθρωπο αν και στην πραγματικότητα είναι ο φύλακας του βορρά ο Vayshravana.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των SS προκλήθηκε από την σβάστικα που απεικονίζεται στο στήθος του αγάλματος και αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε μέρος της ναζιστικής συλλογής.


Ο Δρ Elmar Buchner, από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, είχε την ευκαιρία να εξετάσει προσεκτικά το άγαλμα και διεπίστωσε ότι ο άγνωστος γλύπτης δημιούργησε το Vayshravanu  1000 χρόνια πριν , από ένα κομμάτι του μετεωρίτη που έπεσε  15 χιλιάδες χρόνια πριν κάπου μεταξύ της Μογγολίας και  Σιβηρίας. Από την πρόσκρουση στο έδαφος ο μετεωρίτης διαλύθηκε σε εκατοντάδες κομμάτια και είναι γνωστό στους επιστήμονες ότι και άλλα τμήματα του ίδιου μετεωρίτη, βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει εκτιμήσει την αξία του αγαλματιδίου διότι είναι πολύ μοναδικό για κάτι τέτοιο.
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , ,
ads here