Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Βρέθηκε γιγάντια πυραμίδα στην Ινδονησία



Στην Ινδονησία, στην μια ορεινή περιοχή Γκαρούτ της Δυτικής Ιάβας, βρέθηκε μια ψηλή πυραμίδα. Μέχρι τώρα, θεωρουταν ένας κανονικός λόφος και οι ντόπιοι συχνά έσκαβαν κήπους στις πλαγιές του. Το γεγονός ότι το "βουνό" έχει πολύ σωστή μορφή, έπεσε στην προσοχή Γερμανών επιστημόνων μόλις πρόσφατα.

Μετά από τον έλεγχο και τη μέτρηση της αντίστασης των γεωλογικών στρωμάτων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η δομή του "βουνού" μάλλον δεν σχηματίστηκε φυσικά. Αναλύσεις του πάνω στρώματος υδρογονοανθράκων έδειξαν ηλικία 6000 π.Χ.,ενώ το κάτω  στερεό στρώμα χρονολογείται στο 7500 π.Χ.Πριν από τις δοκιμές, μια σειρά από ανασκαφές αποκάλυψαν  κάποιες επιγραφές σε πέτρες της πυραμίδας ,που είχαν θαφτεί κάτω από τα παχιά στρώματα εδάφους. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μέγεθος της πυραμίδας είναι μεγαλύτερο από την Μεγάλη Πυραμίδα στην Γκίζα.

- Το ύψος της είναι 200 μέτρα και χτίστηκε 10 000 χρόνια πριν - λέει ο καθηγητής Μπόνατς της Γερμανικής Ανατολικής Εταιρείας.Τον Φεβρουάριο του 2012 στο Μπαλί θα γίνει ένα διεθνές συνέδριο. Θα συζητήσουμε τρόπους για την  επιτάχυνση των ανασκαφών της νέας «Μεγάλης Πυραμίδας".







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here