Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αβορίγινες της Αυστραλίας-οι πρώτοι εξερευνητές του κόσμου.

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Οι σύγχρονοι Αυστραλοί Αβορίγινες είναι οι απευθείας απόγονοι των πρώτων πραγματικών εξερευνητών της ιστορίας. Οι πρόγονοί τους ήταν οι πρώτοι που διείσδυσαν στην ασιατική ήπειρο και ταξίδεψαν πέρα ​​από τη θάλασσα για να φτάσουν στην Αυστραλία, ενώ οι πρόγονοι των Ευρωπαίων και Ασιατών μόλις είχαν αρχίσει να κάνουν τα πρώτα τους βήματα έξω από το «λίκνο» της Αφρικής.

Τα παραπάνω προέκυψαν από την ανάλυση του χάρτη του DNA ενός Αβορίγινα που ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά από μια διεθνή ομάδα.Η όμαδα συντονίζεται από το Δανέζικο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κοπενγχάγης και τα αποτελέσματα της ανάλυσής της δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό  Scientific American. Το DNA εξήχθη από μια τούφα μαλλιών που δώρισε σε έναν Βρετανός ανθρωπολόγο ένας Αβορίγινας που ζούσε στη Δυτική Αυστραλία στις αρχές του 20ου αιώνα. Με την αλληλούχιση και σύγκριση του δείγματος με το DNA περισσότερων από χιλίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο, προέκυψε ότι οι πρόγονοι των Αβορίγινων είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους περίπου 70.000 χρόνια πριν, τουλάχιστον 24.000 χρόνια πριν αρχίσουν να μεταναστεύουν οι πρόγονοι των Ευρωπαίων και Ασιατών.

Οι Αβοριγίνες έφτασαν στην Αυστραλία περίπου πενήντα χιλιάδες χρόνια πριν και  εκείνη την εποχή ήταν ο πιο απομακρυσμένος  ανθρώπινος πληθυσμός από την κοιτίδα του. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ανακάλυψη θα  ξαναγράψει την ιστορία της ανθρώπινης μετανάστευσης. Η πιο δημοφιλής θεωρία μέχρι σήμερα υποστήριζε ότι όλοι οι σύγχρονοι πληθυσμοί κατάγονται από ένα κύμα μετανάστευσης από την Αφρική που μεταφέρθηκε στην Ευρώπη και την Ασία, καθώς και ότι οι Αυστραλοί προήλθαν από Ασιάτες σε μεταγενέστερο χρόνο.

'' Οι Αυστραλοί Αβορίγινες κατάγονται από τους πρώτους εξερευνητές,'' είπε ο συντονιστής της μελέτης Eske Willerslev, ένας εξελικτικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης''. Ενώ οι πρόγονοι των Ευρωπαίων και Ασιατών κάθονταν κάπου στην Αφρική ή τη Μέση Ανατολή, οι πρόγονοι των Αβορίγινων κινήθηκαν γρήγορα μέσω άγνωστων τόπων στην Ασία κατά μήκος των ακτών και πέρασαν μέσω της θάλασσας στην Αυστραλία. Ένα ταξίδι πραγματικά εκπληκτικό , καταλήγει,για το οποίο απαιτούνται εξαιρετικές ικανότητες επιβίωσης και γενναιότητας.''
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here