Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τα ψηλότερα αγάλματα του κόσμου!

Αυτό το άγαλμα του Βούδα βρίσκεται στην Κίνα,στην πόλη Χσίντσου. Είναι το άγαλμα του Βούδα και το ύψος του ξεπερνάει τα 72 μέτρα.


Το δεύτερο ψηλότερο άγαλμα είναι επίσης του και βρίσκεται στο όρος Λινγιουνσάν,στην Κίνα,στην επαρχία Τσινχουάν.Είναι σκαλισμένο στο βράχο,ακριβώς δίπλα στο σημείο που συναντιώνται δύο ποτάμια.Το ύψος του φτάνει τα 71 μέτρα.Πριν την κατασκευή του πρώτου,παρέμενε το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου για πολλά χρόνια.





Το άγαλμα στην μνήμη των πεσόντων στην μάχη του Στάλινγκραντ έχει την καλλιτεχνική ονομασία 'η μητέρα πατρίδα καλεί'.Βρίσκεται στο Βολγκογκράτ της Ρωσίας και έχει ύψος 88 μέτρα!

Το άγαλμα του μεγάλου Βούδα βρίσκεται στην Κίνα,στην επαρχία Τζάνγκου.Η ανέγερσή του τελείωσε σχετικά πρόσφατα,το 1996,και το ύψος του φτάνει τα 88 μέτρα.



Το μνημείο του Μεγάλου Πέτρου του Α βρίσκεται στη Μόσχα και φτιάχτηκε το 1997 από τον γλύπτη Τσερετέλι.Το ύψος του φτάνει τα 96 μέτρα.


Το άγαλμα του Βούδα Ουσίκου Ντιαμπίτσου σκέκεται σε μια βάση ύψους 10 μέτρων και συνολικά έχει ύψος 100 μέτρα.Κάθε χρόνο το επισκέπτονται χιλιάδες προσκυνητές για να τιμήσουν το Βούδα.
Ο ξαπλωμένος Βούδας Λαουκούν Σεκτουάρ έχει μήκος 120 μέτρα.


Και τέλος το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου είναι ο λεγόμενος 'φθινοπωρινός Βούδας' και βρίσκεται στην επαρχία Χενάν της Κίνας.Στηρίζεται σε μια βάση ύψους 25 μέτρων και συνολικά έχει ύψος 128 μέτρα!












Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here