Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Αλυσοδεμένη γέννησε η Σουδανή που ασπάστηκε τον χριστιανισμό.

Αλυσοδεμένη γέννησε η Σουδανή που ασπάστηκε τον χριστιανισμό
Η γυναίκα γέννησε στη φυλακή (φωτ. αρχείου) (Φωτογραφία: Reuters )
Χαρτούμ, Σουδάν
Αλυσοδεμένη γέννησε η 27χρονη Σουδανή που έχει καταδικαστεί σε θάνατο επειδή αποστάτησε στον χριστιανισμό, κατήγγειλε ο σύζυγός της.

Κύμα διαμαρτυρίας υψώνεται για την θανατική καταδίκη, με τον σύζυγό της να ζητά να ανατραπεί η ποινή και βρετανούς βουλευτές να καλούν τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση για αυτή την «πράξη βαρβαρότητας», όπως την χαρακτήρισαν.

Ο σύζυγός της, Ντάνιελ Γουάνι, εξέφρασε την Παρασκευή την ελπίδα ότι η ποινή θα ανατραπεί.

Ο ίδιος την επισκέφθηκε στη φυλακή, όπου γέννησε την Τρίτη ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Δήλωσε χαρούμενος για τη γέννηση της κόρης του, αλλά κατήγγειλε ότι η σύζυγός του γέννησε με βαριές αλυσίδες στα πόδια.

Η γυναίκα μπορεί να μεγαλώσει το παιδί της για δύο χρόνια, πριν εκτελεστεί η ποινή της.

Ο Γουάνι εξέφρασε ανησυχία για τον 20 μηνών γιο του που μένει από τον Φεβρουάριο στη φυλακή με την μητέρα του. «Η συμπεριφορά του έχει αλλάξει πολύ» είπε ο ίδιος. «Ήταν ένα τόσο χαρούμενο αγόρι. Την τελευταία φορά που πήγα απλά με κοίταζε. Δεν μου χαμογελούσε» είπε ο Γουάνι.

Βρετανοί βουλευτές κάλεσαν, επίσης, τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση για αυτή την «πράξη βαρβαρότητας», όπως την χαρακτήρισαν.

Η 27χρονη είχε καταδικαστεί και σε 100 χτυπήματα με μαστίγιο για μοιχεία, επειδή παντρεύτηκε χριστιανό, κάτι που απαγορεύεται στο Σουδάν και καθιστά τον γάμο ανυπόστατο.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η Ίσαγκ ανατράφηκε ως χριστιανή ορθόδοξη, θρησκεία της μητέρας της, διότι ο μουσουλμάνος πατέρας της ήταν απών όταν μεγάλωνε. Ωστόσο, για το Σουδάν θεωρείται μουσουλμάνα.
www.anexigita.com



Αντέγραψε το άρθρο αυτό. Κάνε κλικ στο κουμπί για να επιλέξεις τον κώδικα και μετά δεξί κλικ και αντιγραφή.








Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες ,
ads here