Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Νέο αρειανό ρόβερ ετοιμάζει η NASA


Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος
Μετά την επιτυχή αποκρυπτογράφηση δεδομένων του αρειανού ρόβερ Curiosity,η διαστημική υπηρεσία NASA ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποστείλει το επόμενο ρόβερ στον Άρη. Αυτή η δήλωση έγινε κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, το οποίο λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Σαν Φρανσίσκο.

Η νέα μονάδα θα βασίζεται στο ήδη δοκιμασμένο και επιτυχημένο Curiosity. Θα είναι εξοπλισμένο με τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό, καθώς και μερικά από τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί για προκάτοχο του.

Το κόστος του νέου προγράμματος θα υπολογίζεται περίπου στο 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ενώ το κόστος της προηγούμενης αποστολής ήταν 1 δισ. ευρώ περισσότερα. Το μικρότερο κόστος εξηγείται από το γεγονός ότι το νέο ρόβερ βασίζεται στο παλιό. Επιπλέον, οι μηχανικοί έχουν επάρκεια σε ανταλλακτικά από το «Curiosity».

"Το έργο της αναδιάρθρωσης του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη Mars Exploration έχει εξελιχθεί από τα επτά λεπτά της λεγόμενης προσγείωσης τρόμου του κιουριόσιτι σε επτά έτη από καινοτομίες" - λέει ο συνεργάτης της NASA διαχειριστή για την επιστήμη, John Grünsfeld. . "Η επόμενη αποστολή εντάσσεται στο ήδη υπάρχον προϋπολογισμό και θα βασίζεται στις ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις του ρόβερ κιουριόσιτι".

Εκτιμώμενη ημερομηνία εκτόξευσης του νέου αρειανού ρόβερ έχει προγραμματιστεί για το 2020.
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , , , ,
ads here