Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Βρέθηκε νερό στον Ερμή!



Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.
Ήρθε μια φορά που οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ κατάφεραν να αποδείξουν στην ύπαρξη νερού στον στον πλησιέστερο πλανήτης στον Ήλιο.Το νερό δεν είναι σε υγρή αλλά σε στερεά της.Αρχικός στόχος της αποστολής ήταν η μελέτη των κρατήρων Καντίνσκι και Προκόφιεφ.

Τη εκπληκτική αυτή ανακάλυψη επιβεβαιώνουν τρία πράγματα:

1. χρησιμοποιώντας ένα φασματόμετρο νετρονίων το Messenger κατάφερε να εντοπίσει στους πολικούς κρατήρες του Ερμή μεγάλες ποσότητες ατόμων υδρογόνου, που δείχνουν την παρουσία νερού.

2. Η συσκευή λέιζερ MLA έδειξε ότι μέσα στους κρατήρες υπάρχουν περιοχές που έχουν υψηλή ανακλαστικόκητα στην υπέρυθρη ακτινοβολία.

3. βάσει των δεδομένων από τη συσκευή MLA οι ερευνητές διεξήγαγε μια προσομοίωση της κατανομής θερμοκρασίας στον Ερμή, η οποία επιβεβαίωσε την πιθανή ύπαρξη νερού σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη. Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία στους κρατήρες Καντίνσκι και Σεργκέι Προκόφιεφ είναι περίπου -173 βαθμούς Κελσίου.
Χάρη επίσης στη μελέτη αυτών των κρατήρων διαπιστώθηκε ότι στο κάτω μέρος τους αποτελείται από δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο είναι μια λεπτή κρούστα,με πάχος ως 15-20 εκατοστά και αποτελείται από ένα μίγμα χώματος και οργανικών μορίων του Ερμή. Το ποσοστό του νερού εκεί είναι μόνο ένα 25%. Το δεύτερο επίπεδο αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από νερό.

Προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι κρατήρες του Ερμή μπορεί να περιέχουν από 20 δισεκατομμύρια μέχρι 2 τρισεκατομμύρια τόνους νερού. Ο πάγος έφτασε στον Ερμή πιθανών από κομήτες ή μετεωρίτες.
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , ,
ads here