Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Η ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ;


TaxMonsterΤου Λιακόπουλου Δημοσθένη
Εκτός και αν τα κανάλια λένε,
ως συνήθως, πάνω στα οικονομικά θέματα άλλα αντί άλλων, όλες οι επιχειρήσεις της Ελλάδας θα κλείσουν μέσα στο 2014.
Ακούσαμε λοιπόν και πάλι στα κανάλια ότι θα βγεί τελικά η κάρτα πορτοφόλι όπου θα καταγράφεται κάθε αγορά πάνω από 300 ευρώ, και η πληρωμή θα γίνεται μέσω πιστωτικής και όχι με  μετρητά και ότι η τράπεζα θα παρακρατεί τον ΦΠΑ για λόγαριασμό του δημοσίου, επειδή  κάποιες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τον ΦΠΑ  που τους αντιστοιχεί.
Αλήθεια γιατί το κράτος δεν πάει να κατάσχει τις περιουσίες αυτών που χρωστούν εφόσον βεβαιώθηκαν δικαστικά τα χρέη;
Το μέτρο αυτό που ουσιαστικά μόνο μέσα στο 2014 μπορεί να ξεκινήσει και μετά από πολύ δουλειά στα αρμόδια τμήματα μηχανοργάνωσης του ελληνικού κράτους, έχει σαν κεντρικό σκοπό να οδηγήσει στην σταδιακή κατάργηση των μετρητών ακόμη και σε μικροποσά βάζοντας σε πρώτο στάδιο τα 1000 ευρώ, μετά τα  500 και μετά τα 300 και εννοείται στο τέλος καμία συναλλαγή δεν θα γίνεται με μετρητά αλλά μόνο με το χάραγμα που όποιος δεν το έχει δεν θα μπορεί να αγοράσει ούτε να πουλήσει τίποτε.(Όπως λέει και η Αποκάλυψη στου Ιωάννη).
Ας γυρίσουμε όμως στην χρεωστική κάρτα.
Αν από μία επιχείρηση το κράτος παρακρατεί τον ΦΠΑ των εισπράξεων, τότε η επιχείρηση θα κλείσει το πολύ σε δύο μήνες για τον εξής απλό λόγο.
Όταν η επιχείρηση αγοράζει σε ένα για παράδειγμα μήνα προϊόντα για 7000 ευρώ συν ΦΠΑ και  πουλά προϊόντα έστω 10.000 ευρώ συν ΦΠΑ, και αν  ξόδεψε σε γενικά έξοδα 2000 ευρώ σύν ΦΠΑ τότε στο τέλος του μήνα  αποδίδει τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί στο μικτό κέρδος των 1000 ευρώ.
Με νούμερα 
Αγοράζει 7000+23%=8.610 ευρώ
Εισπράττει 10000+23%=12300 ευρώ
Ξόδεψε 2000+23%=2460 ευρώ
Αρα εισέπραξε 12.300 ευρώ και ξόδεψε, για να μπορέσει να εισπράξει 11.070 ευρώ.
Πρέπει να αποδόσει τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην διαφορά, δηλαδή 230 ευρώ
Αν το κράτος παρακρατήσει όμως 2300 ευρώ, θα έχει παρακρατήσει δεκαπλάσιο ποσό.
Πως θα αντέξει λοιπόν η επιχείρηση;
Δεν θα αντέξει και σε δύο το πολύ μήνες θα κλείσει.
Υποτίθεται ίσως ότι ο ΦΠΑ της διαφοράς θα επιστρέφεται αυτόματα κάθε μήνα όπως ήδη προβλέπει ο νόμος, αλλά εδώ γελάμε αφού το κράτος δεν επιστρέφει τον ΦΠΑ, τουλάχιστον 9 δις ευρώ, που ήδη χρωστάει χωρίς να κάνει παρακρατήσεις.
Ο ΦΠΑ αυτός που τώρα χρώστάει το κράτος σε κάποιες επιχειρήσεις προκύπτει από το ότι κάποια επιχείρηση, για παράδειγμα εξαγωγική, δεν εισπράττει καθόλου ΦΠΑ όταν πουλάει, επειδή δεν βάζει ΦΠΑ στα εξαγόμενα προϊόντα, αλλά πληρώνει ΦΠΑ για να αγοράσει πρώτες ύλες καθώς και για άλλα της έξοδα, οπότε έχει δόσει ΦΠΑ στο κράτος περισσότερο από αυτό που εισέπραξε και το κράτος πρέπει να τον επιστρέψει στα μέσα κάθε μήνα αλλά το κράτος εδώ και χρόνια δεν επιστρέφει τον ΦΠΑ.
Αν τώρα αρχίσει το κράτος να παρακρατά όλόκληρο τον ΦΠΑ των εισπράξεων, μέσα σε μερικούς μήνες θα πρέπει να επιστρέψει δεκάδες δις ευρώ στις επιχειρήσεις, πράγμα που ακούγεται σαν ανέκδοτο, λόγω της έλλειψης ρευστότητας του δημοσίου.
Έχουμε επομένως δύο θέματα.
1. Την καταστροφή των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων
και κυριότερο 
2. Την προώθηση της κατάργησης των μετρητών.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο, όπως τυχαία δεν είναι η προπαγάνδα για την έναρξη της απαγόρευσης  της χρήσης ξύλων για την θέρμανση με άμεσο αποτέλεσμα την εξάρτηση του κόσμου και για την θέρμνανσή του από το κράτος δυνάστη  της νέας τάξης.

www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες ,
ads here