Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο «αξιοθρήνητος» Μεσιέ Ντεπαρτνιέ...


«Ναι μεν μεγάλος σταρ αλλά… αξιοθρήνητος», αφού αποφάσισε να αλλάξει χώρα για να μην πληρώσει φόρους στην πατρίδα του. Αυτό είναι το νέο στάτους του «Οβελίξ» της γαλλικής αλλά και της παγκόσμιας σοουμπίζ Ζεράρ Ντεπαρντιέ, όπως συνοψίστηκε διά στόματος του Γάλλου πρωθυπουργού Ζαν- Μαρκ Ερό. 

Βέβαια αρκετούς μήνες νωρίτερα ο μεγάλος ηθοποιός είχε φροντίσει να «στολίσει» τους συμπατριώτες του σε συνέντευξή του στην ελβετική τηλεόραση χαρακτηρίζοντάς τους επαρμένους, οπότε σ’ ένα βαθμό τα αισθήματα αποδεικνύονται αμοιβαία. Η μόνη ίσως στιγμή που οι Γάλλοι έδειξαν να τον στηρίζουν ήταν όταν συντετριμμένος έθαψε τον 37χρονο γιο του Γκιγιόμ, το 2008, ο οποίος πέθανε από επιπλοκές της εξάρτησής του στο ποτό και τα ναρκωτικά.

Ο πληθωρικός «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» της μεγάλης οθόνης είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να συνδυάζει με τρόπο που θυμίζει Ζορμπά την τραγωδία και το ξέφρενο γλέντι (βλέπε: ποτό), με το τελευταίο να τον οδηγεί σε ενέργειες που απέχουν από το γαλλικό savoir vivre και κάποιες φορές τον στέλνουν μέχρι και στο κρατητήριο! Ενδεικτικό είναι ότι εν μέσω της έντονης πολεμικής που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με τη μετακόμισή του μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα γαλλοβελγικά σύνορα, οι δικηγόροι του ζήτησαν αναβολή της εμφάνισής του σε δικαστήριο στη Γαλλία, όπου θα πρέπει να λογοδοτήσει για το γεγονός ότι στις 29 Νοεμβρίου οδηγούσε σκούτερ ενώ ήταν μεθυσμένος. Επίσης κατά καιρούς έχει προκαλέσει οργισμένους ψιθύρους στις τάξεις των καλλιτεχνικών κύκλων της Γαλλίας.

Το ρεπερτόριο της εξωφρενικής συμπεριφοράς του 63χρονου σταρ είναι πλούσιο και ίσως αναπόφευκτο για έναν άνθρωπο με παιδική ηλικία που θυμίζει βιβλίο του Ντίκενς. Ο Ντεπαρντιέ από τα εφηβικά του χρόνια μπαινόβγαινε σε φυλακές για κλοπές αυτοκινήτων και λαθρεμπόριιο…


Η κόρη του προέδρου 
Ο διάσημος ηθοποιός για λόγους που δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς αποφάσισε να κάνει πρόζα στο νέο τραγούδι «The sky is keeping silent» της Γκουλνάρα Καρίμοβα. Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των «Sunday Times», η κόρη του προέδρου του Ουζμπεκιστάν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι βασάνιζε και δολοφονούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους, τον κάλεσε πρόσφατα στο παλάτι της οικογένειας προκειμένου να συζητήσουν για τον ρόλο του στη νέα ταινία της. Σε αυτήν ο Ντεπαρντιέ, αν κλείσει η συμφωνία, θα υποδύεται έναν αυτοκράτορα του Βυζαντίου.


Ατύχημα με σκούτερ
Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ντεπαρντιέ συνελήφθη, επειδή οδηγούσε ένα σκούτερ σε κατάσταση μέθης. Ο ηθοποιός έχασε τον έλεγχό του, ενώ βρισκόταν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας και τραυματίστηκε στον αγκώνα. Αν και στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλος, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, επειδή είχε ξεπεράσει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο κατανάλωσης αλκοόλ, όπως διαπιστώθηκε στο αλκοτέστ.


«Ενα τίποτα» η Μπινός
Σοκ προκάλεσε και η άγρια επίθεση του Ντεπαρντιέ εις βάρος της βραβευμένης με Οσκαρ συναδέλφου του και συμπατριώτισσάς του Ζιλιέτ Μπινός, μέσω συνέντευξής του στο αυστριακό περιοδικό «Profil» το 2010. «Θα ήθελα πολύ να ξέρω γιατί την έχουν σε τόση υπόληψη τόσα χρόνια» είχε πει χαρακτηριστικά. Αργότερα η Μπινός αναρωτήθηκε, με τη σειρά της, μέσω συνέντευξής της τι μπορεί να έκανε σ’ έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρει καν προσωπικά.


Βανδαλισμός σε Ι.Χ.
Εξίσου ανεξήγητη ήταν η επίθεση του ηθοποιού σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Αριστερή Οχθη της γαλλικής πρωτεύουσας το 2009, έξω από ένα κλαμπ ανταλλαγής ερωτικών παρτενέρ. Οταν έγινε η σχετική καταγγελία στην αστυνομία από τον ιδιοκτήτη του και ο Ντεπαρντιέ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, παραδέχθηκε μεν την πράξη του, αλλά δεν εξήγησε ποτέ για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν.


Η ακράτεια στο αεροσκάφος, το μπουκάλι και ο… ελέφαντας
Ο διάσημος ηθοποιός το καλοκαίρι του 2011 ούρησε μπροστά στους έκπληκτους συνεπιβάτες του σε πτήση με προορισμό το Δουβλίνο, επειδή δεν του επέτρεψαν εγκαίρως να βγάλει τη ζώνη του και να πάει στην τουαλέτα. Ο συνάδελφός του Εντουάρ Μπαέρ που ταξίδευε μαζί του έσπευσε να τον δικαιολογήσει λέγοντας ότι ο Ντεπαρντιέ αντιμετωπίζει προβλήματα με τον προστάτη του και δεν αντέδρασε έτσι εξαιτίας μέθης. «Του έδωσα ένα μπουκάλι για να ουρήσει μέσα σε αυτό, αλλά υπερχείλισε» είχε εξηγήσει τότε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ο Μπαέρ. Το προσωπικό της αεροπορικής εταιερίας τον έβγαλε έξω από το αεροσκάφος άρον- άρον και ο ηθοποιός αναγκάστηκε να πάρει επόμενη πτήση.

«Δεν είμαι τέρας. Είμαι μόνο ένας άντρας που ήθελε να ουρήσει. Το μπουκάλι ήταν μικρό. Είμαι ένας ελέφαντας» είχε σχολιάσει τότε ο ίδιος ο Ντεπαρντιέ.


ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
«Ξηλώνει» με μεγάλη ταχύτητα καθετί που τον συνδέει με το γαλλικό Δημόσιο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Ο Γάλλος πρωταγωνιστής ρίχνει λάδι στη φωτιά των επικρίσεων για τη φορολογική «μετανάστευσή» του στο Βέλγιο, ανακοινώνοντας ότι πωλεί και το πολυτελές παρισινό διαμέρισμά του στη συνοικία των διανοούμενων Σεν Ζερμέν. Ο μεσίτης που ανέλαβε την πώληση του τεράστιου διαμερίσματος, το οποίο βρίσκεται σε κτίριο του 19ου αιώνα, αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό που ζητεί ο Ντεπαρντιέ από τον αγοραστή. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το τίμημα ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Το διαμέρισμα που αγοράστηκε από τον ηθοποιό το 2003 περιλαμβάνει πισίνα, κήπους ακόμη κι ένα μικρό θέατρο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
πηγή
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες ,
ads here