Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Διαγωνισμός χρυσόψαρου στην Κίνα!

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός  χρυσόψαρου πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου.Ιχθυοτρόφοι από όλο τον κόσμο είχαν την μεγάλη ευκαιρία για να επιδείξουν τα ψάρια τους.

Παρά το γεγονός ότι περισσότερα χρυσόψαρα πωλούνται στα καταστήματα, και προορίζονται για να απολαύσουν μια ήσυχη ζωή σε γυάλινα ενυδρεία,υπάρχουν άλλα που εκτρέφονται για  παρόμοιες εκδηλώσεις.


Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν  περισσότερα από 3.000 χρυσόψαρα που διαγωνίστηκαν για το βραβείο σε 12 κατηγορίες






Πρωταθλητής στο μέγεθος αναδείχθηκε ένα χρυσόψαρο 36 εκατοστών.



Ένα άλλο γκρι ριγέ-χρυσόψαρο που παρουσιάστηκε από τον Κινέζο Βαν Ζανγκλγιάνm που κατέλαβε την πρώτη θέση ως το βαρύτερο ψάρι με 1,5 κιλά βάρος.


Λάτρεις χρυσόψαρων από όλη την Κίνα έρχονται να θαυμάσουν ανεκτίμητα δείγματα που κολυμπούν στις λευκές λεκάνες.



Οι κριτές μετακινούνται από τη μιά λεκάνη στην άλλη για να αξιολογήσουν τους διαγωνιζόμενους με τη μέτρηση και ζύγιση κάθε ψαριού και στη συνέχεια να ανακοινώσουν τους νικητές.

Η προετοιμασία των χρυσόψαρων για τον διαγωνισμό ,δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό παιχνίδι. Οι εργασίες για την αναπαραγωγή των ψαριών περιλαμβάνουν αυστηρό έλεγχο ενός συνόλου παραμέτρων, της ποιότητας του νερού, τη θερμοκρασία, την ικανότητα και το επίπεδο του νιτρικού οξέος καθώς και την αλκαλική ισορροπία του pH. Η παραμικρή απόκλιση από τον τουλάχιστον μία από αυτές τις παραμέτρους μπορεί να εκμηδενίσει την μακροχρόνια προσπάθεια. Επιπλέον, θα πρέπει να φροντίσουν ότι το ψάρι κατά το διαγωνισμό δεν είναι άρρωστο και δεν νιώθει ´πεσμένο´.

Πολλοί ιχθυοτρόφοι  αναπαράγουν χρυσόψαρα επί πολλές γενιές και έχουν τα προγονικά μυστικά της αναπαραγωγής τους .

Πρόγονος του χρυσόψαρου είναι το ασημένιο Carassius. Εξημερώθηκε πρώτα στην Κίνα και μετά από πολλές διασταυρώσεις προέκυψαν αρκετές διαφορετικές ράτσες χρυσόψαρων, που διαφέρουν σε μέγεθος, σχήμα σώματος και οφθαλμών, καθώς και στο χρώμα.



Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Fuzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Fujian στην νοτιοανατολική Κίνα.
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here