Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Έμβρυα από τρεις γονείς θα μας απαλλάξουν από γενετικές ασθένειες


Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Όρεγκον δημιούργησαν έμβρυα με γονίδια ενός άνδρα και δύο γυναικών!Έτσι έγινε δυνατή επιστημονικά η μελλοντική γέννηση παιδιών όχι με δύο αλλά με τρεις γονείς.

Η παρούσα τεχνολογία μπορεί να αλλάξει την κοινωνική δομή όπως την γνωρίζουμε σήμερα και θα καταστήσει δυνατή την ύπαρξη οικογενειών από πολλούς ή πολλές συγύζους.Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ και κάποιες άλλες χώρες γίνονται διορθώσεις στη νομοθέσια ώστε να καταστεί δυνατή μια τέτοια προοπτική.

Για παράδειγμα φέτος στη Βραζιλία έγινε ο πρώτος γάμος από τρεις γονείς και στην Καλιφόρνια δικονομία μπορούν να υπάρξουν πάνω από δύο γονείς.

Επιπλέον,που είναι και το πιο σημαντικό,η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να θεραπεύσει ανίατες γενετικές ασθένειες.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έκαναν πείραμα κατά το οποίο στο DNA ενός ζεύγος ,πρόσθεσαν και αυτό μιας τρίτης γυναίκας.Όμως το DNA του τρίτου ατόμου δεν ξεπερνούσε σε ποσοστοό το 1% του συνολικού DNA και επιπλέον δεν ήταν από τον πυρήνα κυττάρου αλλά μιτοχονδριακό.Η γενετική ασθένεια που προσπάθησαν να θεραπεύσουν μεταδίδεται από την πλευρά της μητέρας μέσω του μιτοχονδριακού DNA.

Στον κόσμο σε κάθε μία από τις 5000 γεννήσεις παρουσιάζεται μια γεννετική ανωμαλία που μεταδίδεται μέσω του μιτοχονδριακού DNA.Εξαιτίας της τα νεογέννητα μπορεί να είναι τυφλά,να πάσχουν από επιληψία,ή κάποιου άλλου είδους σοβαρή ανωμαλία.Το μιτοχονδριακό DNA ενός τρίτου ατόμου θα μπορούσε να εξαλήψει τις πιθανότητες εμφάνισης τέτοιων ανωμαλιών.

Αν το πείραμα του Όρεγκον πετύχει,οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τα άρρωστα γονίδια με υγιή και μετά να γονιμοποιήσουν τα κύτταρα με ανδρικό DNA.

Προς το παρόν πάντος δεν σκοπεύουν να μεγαλώσουν ένα παιδί που θα προκύψει από το πείραμα λόγω ηθικών ζητημάτων από την πλευρά της κοινωνίας.
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες ,
ads here