Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Αστεροειδής κοντά στη γήινη τροχιά απόψε!

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Άλλος ένας μεγάλος αστεροειδής με μήκος 20 μέτρων θα περάσει ξημερώματα Σαββάτου ξυστά από τον πλανήτη μας.Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης.


Ο αστεροειδής αναμένεται να φτάσει στο κοντινότερο σημείο από τη Γη,στα 95 χιλιάδες χιλιόμετρα,απόψε μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος (κοντινότερο σημείο 2 με 3 π.μ.ξημερώματα Σαββάτου).Η απόσταση αυτή θα τη δυνατότητα να βιντεοσκοπηθεί το πέρασμά του.Οι ερασιτέχνες μπορούν να το παρακολουθήσουν είτε με μικρό τηλεσκόπιο,είτε ζωντάνα στο διαδίκτυο εδώ ή εδώ και εδώ

Οι επιστήμονες τον ανακάλυψαν πολύ πρόσφατα,μόλις μέσα σ'αυτή την εβδομάδα!Δηλαδή έπιασε στον ύπνο τους επιστήμονες.Φανταστείτε να είχε πορεία πάνω στη Γη.Δεν θα προλαβαίναμε.

Από άποψη επικινδυνότητας,ένας αστεροειδής τέτοιου μεγέθους θεωρείται δυνητικά επικίνδυνος ,που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνος στο μέλλον και σε περίπτωση πρόσκρουσης πιθανώς θα είχε μεγάλες επιπτώσεις.

Ακόμη και οι αστεροειδείς που περνούν ξυστά από τη Γη δεν είναι ακίνδυνοι.Αν περάσουν από ένα συγκεκριμένο σημείο ελάχιστης απόστασης από τον πλανήτη μας,μπορούν να επιστρέψουν μετά από μερικά χρόνια εξαιτίας της βαρυτικής έλξης,και να χτυπήσουν τη Γη.

Τελευταία φορά που πέρασε ένας αστεροειδής τέτοιου μεγέθους από τη Γη ήταν το 1976.
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες ,
ads here