Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Κουφάρι μαμούθ ανακάλυψε 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Ένα εντεκάχρονο αγόρι από τη Ρωσία που εξευρενούσε το περιβάλλον στην τούνδρα της χώρας κυριολεκτικά έπεσε πάνω σε κουφάρι ενός μαμούθ που βρέθηκε στο μόνιμο στρώμα του πάγου. Το ζώο βρέθηκε στην τούνδρα της χερσονήσου Taymyr, στη βόρεια Ρωσία. Πριν από 100 χρόνια κανείς δεν γνώριζε για την ύπαρξη των μαμούθ.

Από το 1929 είχαν αρχίσει να αναδύονται από το μόνιμο στρώμα του πάγου, εξαιτίας της ανόδου της θερομοκρασίας, τα πρώτα πτώματα διατηρημένων παγωμένων ζώων, αλλά αυτό είναι μέχρι στιγμής το καλύτερα διατηρημένο που έχει βρεθεί με όλα τα μέρη του. Σύμφωνα με τη Μόσχα News είναι ένα αρσενικό μαμούθ το οποίο πέθανε πριν από 30.000 χρόνια. Ο σκελετός ζυγίζει 500 κιλά και περιλαμβάνει τα δόντια, το στόμα, το στήθος, τα μαλλιά και το λίπος. Οι επιστήμονες εργάστηκαν για μια εβδομάδα για να απελευθερώσουν πλήρως το κουφάρι από τον πάγο, όπου φυλακίστηκε για χιλιετίες.

Το μαμούθ ονομάστηκε Ζένια προς τιμήν του αγοριού που το βρήκε, παρόλο που επίσημα αναφέρεταθ ως "το μαμούθ Sopkarga." Τους επόμενους μήνες θα πρέπει να μελετηθεί λεπτομερώς από παλαιοντολόγους στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, πριν πάρει μια άξια θέση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Taymyr.

Η επιστροφή στο προσκήνιο της δυνατότητας κλωνοποίησης ενός μαμούθ είναι ένα τιτάνιο έργο που έχουν αναλάβει Ρώσοι επιστήμονες σε συνεργασία με γιαπωνέζους εδώ και αρκετό καιρό ,χρησιμοποιώντας DNA των μαμούθ που ανακαλύφθηκαν στη Σιβηρία. Το πρόβλημα είναι πάντα η ανεύρεση κυττάρων χωρίς ανεπανόρθωτες ζημιές από τον πάγο.

October 11, 2012
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , ,
ads here