Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μοναδικό φυσικό φαινόμενο-πύρινος ανεμοστρόβιλος!

Γράφει ο ανεξήγητος.Τις προάλλες στο νότιο τμήμα της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, στην πόλη Άλις Σπρινγκς καταγράφηκε ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο - ένας φλογερός ανεμοστρόβιλος. Οι φλόγες ανήλθαν σε ύψος 30 μέτρων για 40 λεπτά.

Μέχρι σήμερα πολύ λίγοι έχουν καταφέρει να φωτογραφίσουν έναν ανεμοστρόβιλο φωτιάς . Αυτό το φυσικό φαινόμενο εμφανίζεται πολύ σπάνια και υπό συγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες (θερμοκρασία και ροή του αέρα). Αυτό συμβαίνει όταν μια στήλη  ζεστού, ανερχόμενου αέρα αλληλεπιδρά με φωτιά που υπάρχει ήδη στο έδαφος ή με φωτιά που η ίδια η στήλη προκαλεί.Πρόκειται στην ουσία για στροβιλισμό φωτιάς στον αέρα.




Οι πύρινοι ανεμοστρόβιλοι μπορούν να  στροβιλιστούν μέσα εκεί που καίει η πυρκαγιά αλλά και σε έδαφος που έχουν ήδη καεί όλα..


Ηνωμένο Βασίλειο, 1986:


Οι περισσότεροι ανεμοστρόβιλοι φωτιάς προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές και έχουν μέγεθος από 40-50 μέτρα σε ύψος, αρκετά μέτρα σε διάμετρο και διαρκούν μερικά λεπτά. Αλλά μερικές φορές η φύση δημιουργεί 'τέρατα' που φτάνουν μέχρι και το ένα ενάμισυ χιλιόμετρο σε ύψος ενώ ο αέρας στο εσωτερικό τους κινείται με ταχύτητα 160 km / h.(www.anexigita.com)



Ένας από τα πιο καταστροφικούς πύρινους ανεμοστρόβιλος καταγράφηκε το 1923 στην Ιαπωνία. Σκότωσε 38.000 ανθρώπους σε 15 λεπτά.


Περιττό να πούμε για τους κινδύνους των στηλών της φωτιάς. Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 15 Νοεμβρίου 2008:



Αλλά για να επιστρέψουμε στην Αυστραλία στο Άλις Σπρινγκς. Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου,μια κινηματρογραφική ομάδα βγήκε να γυρίσει την ταινία, όταν ξαφνικά παρουσιάστηκε ένας ανεμοστρόβιλος της φωτιάς 30 μέτρα σε ύψος.

Άλις Σπρινγκς, Αυστραλία, Σεπτέμβριος 2012:


Το τεχνικό προσωπικό και οι ηθοποιοί εγκατέλειψαν αμέσως την περιοχή,ενώ οι πιο θαρραλέοι έμειναν για να καταγράψουν αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο.

Ο διευθυντής Chris Tendzhi παραδέχθηκε ότι κάνει γυρίσματα στην Αυστραλία  πάνω από 20 χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο.





www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες
ads here