Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ωστικό κύμα μαχητικών προκαλεί ζημιές σε δικαστήριο!(βίντεο)


 
Την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τελετή της έπαρσης της σημαίας στην πλατεία των Τριών Δυνάμεων στο κέντρο της πρωτεύουσας της πολεμική αεροπορίας στης Βραζιλίας, δύο πιλότοι που πετούσαν σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τα κτιρία της πόλης επιδεικνύωντας  τη δύναμη του γαλλικού μαχητικού Mirage-2000.Το ωστικό κύμα που προκάλεσαν τα αεροσκάφή ήταν τόσο ισχυρό που θρυμμάτισε τα παράθυρα στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας.Η πρόσοψη του κτιρίου καταστράφηκε και οι υλικές ζημιές ανήλθαν στο ποσό των 17.000 δολαρίων. Επίσης, επηρεάστηκαν και μερικά σπίτια κοντά στο Κογκρέσο.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του κέντρου Τύπου της FAB Μαρσέλο Κάντις Νταμαστένο ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.Οι ζημίες θα πρέπει να αποζημιωθούν και οι εργασίες επισκευής για την αποκατάσταση των κτιρίων πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός 15 ημερών.

Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας, Κάρλος Μπρίτο Άιρες μετακομίζει προσωρινώς σε άλλο γραφείο. Οι περισσότεροι από το προσωπικό του δικαστηρίου είναι σε διακοπές, οπότε δεν θα χρειαστεί να αναβληθούν οι εργασίες.

Ήδη διαπιστώθηκε ότι ένας από τους πιλότους υπερέβη τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα για τέτοια γεγονότα. Την ημέρα εκείνη έπιασε πάνω από 1.100 χλμ/ώρα Ο πιλότος τέθηκε σε αναστολή πτήσεων και μετά το πέρας των εργασιών αναμένεται η τιμωρία του.

Τα αεροσκάφη Mirage -2000 της εταιρίας Dassault  διακρίνονται για την ταχύτητα και την ευελιξία τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ωστικό κύμα μιας τέτοιας δύναμης θα μπορούσε να προκαλέσει μια τεράστια ακτίνα στροφής του πλοίου. Αεροπλάνα αυτού του τύπου  ενεπλάκησαν σε  συγκρούσεις στην Αφγκανιστάν, το Ιράκ, τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο.



www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , , , ,
ads here