Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Συριακό MiG-23MS καταστρέφεται στο έδαφος –Βίντεο


Βίντεο όπου φαίνεται η επίθεση ανταρτών σε Αεροπορική Βάση της συριακής Αεροπορίας κυκλοφόρησε πρόσφατα. Σε αυτό ένοπλοι χρησιμοποιώντας ένα αντιαρματικό βλήμα AT-13 Saxhorn-2  (Νατοική  κωδική ονομασία του ρωσικού 9K115-2 Metis-M) φαίνεται – αν και όχι καλά- ότι πλήττουν ένα MiG-23MS στην Αεροπορική Βάση του Abu-Dhahur έδρα της 678ης Μοίρας της Αεροπορίας της Συρίας.
Το αεροσκάφος βρίσκεται έξω από το shelter –για άγνωστους λόγους- και έτσι γίνεται εύκολη λεία για τους ενόπλους οι οποίοι αφού ειδοποιήθηκαν ετοίμασαν ειδική επιχείρηση προφανώς με την ησυχία τους ωσάν να επρόκειτο για εκδρομή. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έφτασαν με τα αυτοκίνητά τους σε πολύ μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο και χρησιμοποιώντας την κάλυψη ενός λοφίσκου εξαπέλυσαν το βλήμα τους. Η αντίδραση από τους φρουρούς του αεροδρομίου ήταν αργοπορημένη και χωρίς αποτέλεσμα.
Ένα βίντεο που πρέπει να προβληματίσει και τους υπευθύνους της ΠΑ για το πόσο καλά φυλάσσεται ο χώρος πέριξ των Αεροπορικών της Βάσεων και πόσο εύκολα μια μικρή εκπαιδευμένη ομάδα ειδικών δυνάμεων μπορεί να εξουδετερώσει πολίτιμα αεροσκάφη.
πηγή







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , , ,
ads here