Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ:Κουρδική επίθεση στη Σμύρνη.


Γράφει ο ανεξήγητος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  - Υπάρχουν υποψίες ότι ήταν Κούρδοι μαχητές αυτοί που επιτέθηκαν σε ένα τουρκικό στρατιωτικό λεωφορείο την ώρα που βρίσκοταν στο δρόμο του για μια ναυτική βάση στη δυτική επαρχία της Σμύρνης, την Πέμπτη,όπως ανακοίνωσαν  τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ορισμένοι ανέφεραν ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση. Τα πίσω παράθυρα του στρατιωτικού οχήματος έγιναν θρύψαλα και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης  απέκλεισαν την σκηνή σε έναν επαρχιακό δρόμο, όπως έδειξαν τηλεοπτικές εικόνες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ντόγκαν είπε ότι οι αντάρτες,μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ),  πυροδότησαν εκρηκτικά στο δρόμο πριν να ανοίξουν πυρ στο λεωφορείο γύρω στις οκτώ το πρωί  κοντά στη Φότσα, μια μικρή πόλη θέρετρο στις ακτές του Αιγαίου στην επαρχία της Σμύρνης, όπου υπάρχει ναυτική βάση. Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, συνέχισε.

Οι τραυματίες στρατιώτες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο για θεραπεία, δήλωσε το Ντογκάν.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας στη Σμύρνη ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκαν πολλά άτομα  και οι έρευνες συνεχίζονται.

Επιθέσεις σε στρατιωτικά οχήματα  είναι κοινές στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου το PKK αγωνίζεται 28 χρόνια για την αυτονομία των Κούρδων, αλλά είναι σπάνιες στη δυτική Τουρκία.

Το ΡΚΚ πήρε τα όπλα κατά του κράτους το 1984 και περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις.

www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , ,
ads here