Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ιδιοφυία: Είναι 20χρονών και απέκτησε δικό του εργοστάσιο στην Κίνα!

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται ότι θα εφεύρουν ένα επαναστατικό προϊόν και θα γίνουν πλούσιοι. Ο Alex Shlaferman, ιδρυτής της Vante Toys είναι μόλις 20 χρονών και το έχει πετύχει. Και μάλιστα, αρκετές φορές. Η πρώτη ήταν στα 15 του.

Η καριέρα του ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 11 ετών, με ένα πολύ κακό -όπως λέει σήμερα- μαγικό τρικ. “Έφτιαξα ένα DVD που σου μάθαινε πώς να αιωρείσαι. Βρήκα έναν τύπο στο Craigslist (πρόκειται για γνωστό site μικρών αγγελιών) που τράβηξε το βίντεο στο δωμάτιό μου, με ένα σεντόνι. Ήταν μόνο εγώ και αυτός ο τύπος στο το Craigslist. Μπορώ μόνο να φανταστώ την αντίδραση των γονιών μου εάν είχαν έρθει σπίτι”, λέει τώρα.

Όμως, το σχέδιό του για την προώθηση του DVD ήταν ευφυέστατο. Το πουλούσε μέσω internet. “Το τιμολόγησα τόσο ακριβά, στα 100 δολάρια, ώστε ο κόσμος άρχισε να μιλά για αυτό. Πούλησα 100 κομμάτια μέσα σε μία εβδομάδα. Ήμουν 11 χρόνων και έβγαλα 10.000 δολάρια, χωρίς οι γονείς μου να έχουν ιδέα”.

Στα 15 του γνώρισε έναν έμπορο παιχνιδιών, που έφτιαχνε τα προϊόντα του στην Κίνα. Φρόντισε να μάθει όσα μπορούσε για αυτή τη δουλειά και με χρήματα που είχε μαζέψει από την καλοκαιρινή του εργασία άρχισε να φτιάχνει το Super Looper, ένα αεροπλάνο – μπούμερανγκ.
Στα 17 του έκλεισε συμβόλαιο για να πουλά το αεροπλάνο του στη μεγάλη αμερικανική αλυσίδα Toys R Us.

Τι έκανε με τα πρώτα του χρήματα; Ότι θα έκανε ο κάθε έφηβος που γίνεται πλούσιος μέσα σε μια νύχτα. Αγόρασε πράγματα όπως μία Maserati… Την οποία πούλησε πολύ σύντομα. Γιατί είχε βάλει στο μάτι ένα φορτηγό-τέρας..

Και άρχισε να διοργανώνει θρυλικά -και δωρεάν- πάρτι, όπου μαζεύονταν 1.000 άτομα σε διαφορετικές τοποθεσίας, όπως αποθήκες ή άδεια οικόπεδα. Μία φορά, το πάρτι του έκλεισε τη γέφυρα του Μανχάταν, με αποτέλεσμα ο ίδιος να καταλήξει στη φυλακή για μερικά βράδια.

Σήμερα, και ενώ οι περισσότεροι 20χρονοι βρίσκονται στο πανεπιστήμιο, ο Shlaferman αποφασίζει να γυρίσει την πλάτη του στην επίσημη μόρφωση. “Με δέχθηκαν στο NYU. Η αδερφή μου φοίτησε εκεί. Σήμερα είναι δικηγόρος, αλλά έχει και 250.000 δολάρια σε φοιτητικά δάνεια. Εγώ δεν σταματώ ποτέ να μαθαίνω, αλλά το ζήτημα με το πανεπιστήμιο είναι πως η αξία ενός πτυχίου είναι υπερτιμημένη”, λέει.

Εξάλλου, το 2014 θα είναι μία χρονιά ορόσημο για εκείνον. Η εταιρεία του, την οποία ίδρυσε όταν ήταν 16 ετών, θα αγγίξει τα 10 εκατ. δολάρια σε τζίρο.

Είναι τόσο επιτυχημένη ώστε ο Shlaferarman έχει πια το δικό του εργοστάσιο στην Κίνα, με 50 υπαλλήλους, πέραν των 7 ατόμων που απασχολεί στα κεντρικά γραφεία της, στο Μπρούκλιν.

Το τελευταίο του προϊόν είναι το Wallet Ninja, που μοιάζει με πιστωτική κάρτα, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι σαν ελβετικός σουγιάς, με 18 διαφορετικά εργαλεία.

Το Wallet Ninja πωλείται αυτή τη στιγμή στο Amazon και έως τα Χριστούγεννα θα έχει μπει στα Walmart.
http://lykavitos.gr/archives/141170
www.anexigita.com







ads here