Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ωκεανοί της Γης δείχνουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι.



Το νερό που υπάρχει στους ωκεανούς της Γης είναι πιο παλιό από το σχηματισμό του Ήλιου, γεγονός που όπως αποκαλύπτουν μερικοί επιστήμονες σημαίνει ότι, αυξάνονται οι πιθανότητες να εντοπιστεί εξωγήινη ζωή σε άλλους πλανήτες.

Η ανακάλυψη αυτή υποδηλώνει, ότι το νερό μπορεί να είναι ένα κοινό συστατικό στα σύννεφα σκόνης και αερίων από τα οποία "γεννιούνται" τα ηλιακά συστήματα, και όχι απαραίτητα μόνο "δική μας" ιδιαιτερότητα.

Οι ωκεανοί της Γης δείχνουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι

Κάτι τέτοιο θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην πιθανότητα να βρεθεί ζωή σε εξωπλανήτες, που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από αστέρια πέρα από τον Ήλιο, αναφέρουν ερευνητές.

Ο Ήλιος εκτιμάται ότι είναι 4,5 δισεκατομμυρίων ετών, όμως το νερό στη Γη μπορεί να δημιουργήθηκε πολύ πιο πριν, καθώς μικροσκοπικοί κρύσταλλοι πάγου "επιπλέουν" στο Διάστημα.

"Γνωρίζουμε ότι το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη της ζωής στη Γη, όμως είναι πιθανό το νερό της Γης να προήλθε από τις ειδικές συνθήκες του πρώιμου ηλιακού συστήματος και κατά συνέπεια, αυτές οι συνθήκες μπορεί να εμφανιστούν και κάπου αλλού" εξήγησε ο καθηγητής Tim Harries από το πανεπιστήμιο του Έξετερ, μιλώντας στη Daily Mail.

διάβασε περισσότερα

www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες
ads here