Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η NASA κατασκεύασε ρομπότ για την εξερεύνηση του Τιτάνα!

Η NASA κατασκεύασε ρομπότ για την εξερεύνηση του Τιτάνα!
γράφει ο ανεξήγητος παράξενος
Ένα ασυνήθιστο ρομπότ νέας γενιάς το Σούπερ Ρομπότ-Μπάλα, έχει την ικανότητα να κινείται γύρω από ελώδεις περιοχές συνδυάζοντας τόσο την ακαμψία όσο και την ελαστικότητα.



Οι μηχανικοί της NASA έδειξαν το ρομπότ Σούπερ Μπάλα Bot, σχεδιασμένο για ανάπτυξη στην επιφάνεια του Τιτάνα ,το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου. www.anexigita.com Η επιφάνεια του Τιτάνα αποτελείται κυρίως από εύθραστο πάγο και ιζηματογενή πετρώματα. Ο Τιτάνας είναι ένας από τους κύριους υποψηφίους για αποικισμό στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα.

Λόγω του ασυνήθιστου σχεδίου του από ελαφρές ράβδους,www.anexigita.com οι οποίες κινούνται με ειδικά τεντωμένα καλώδια, το ρομπότ μπορεί να απορροφήσει την πτώση από μεγάλο ύψος και να προχωρήσουμε σε μαλακό και παχύρρευστο έδαφος.

Το Super Ball Bot που θα εξερευνήσει τον Τιτάνα
Η σταθερότητα του Super Ball Bot επιτρέπει να ριχτεί στην επιφάνεια του δορυφόρου από ένα ύψος περίπου 100 χλμ. , χωρίς τη χρήση ηλεκτροκινητήρα φρεναρίσματος ή ειδικά αλεξίπτωτα .

Δεδομένου ότι το ρομπότ έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την εύκολη μεταφορά του, έχει ένα σχετικά συμπαγές μέγεθος. Για να μεγιστοποιήθεί η εξερευνηθείσα επιφάνεια του Τιτάνα , η NASA σκοπεύει να ανεβάσετε στα διαστημόπλοια αρκετά τέτοια ρομπότ . www.anexigita.com Είναι αλήθεια , ότι είναι απίθανο μια τέτοια αποστολή να πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον .

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το Σούπερ-Μπάλα-Bot της ΝΑΣΑ σε δράση .


www.anexigita.com



Αντέγραψε το άρθρο αυτό. Κάνε κλικ στο κουμπί για να επιλέξεις τον κώδικα και μετά δεξί κλικ και αντιγραφή.








Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , , , ,
ads here