Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο 'συγγραφέας' -ένα ρομπότ του 1770! (βίντεο)



Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος
Σας παρουσιάζω τον 'Συγγραφέα',έναν ωρολογιακό αυτόματο μηχανισμό που κατασκευάστηκε το 1770 από τον γνωστό Ελβετό ωρολογοποιό Πιερ Ζακεντρό.Πρόκειται δηλαδή για ένα ρομπότ της εποχής της Αναγέννησης!


Ο 'συγγραφρέας' είναι μια κούκλα www.anexigita.com με μηχανισμό μέσα της παρόμοιο με αυτόν ενός ρολογιού,ικανός να γράψει μόνος του λέξεις και φράσεις μέχρι σαράντα σύμβολα.

Παρ'όλο που πέρασαν πάνω από 240 www.anexigita.com χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε ,ο μηχανισμός δουλεύει θαυμάσια ακόμα και σήμερα.

σημαντικό ρόλο παίζουν τα χέρια του συγγραφέα...
Προσθήκη λεζάντας

Ο μηχανισμός τεχνολογικά ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο χρόνο και πόση www.anexigita.com εφευρετικότητα και διορατικότητα χρειάστηκε ο Ελβετός για να τον φτιάξει.

Δεν είναι τελειοποιημένο μόνο το εσωτερικό του,αλλά και η εξωτερική εμφάνιση του συγγραφέας.Ολόκληρος ο μηχανισμός προσαρμόστηκε σε μια κούκλα.Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν τα χέρια της κούκλας τα οποία ρυθμίζουν τις κινήσεις της πένας και την πίεση πάνω στο χαρτί.www.anexigita.com Άλλη μια εκπληκτική ικανότητα του 'συγγραφέα' είναι ότι ακουλουθεί με τα μάτια του αυτό που γράφει.



Η πολυπλοκότητα του μηχανισμού σε συνδυασμό με την ηλικία του σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα.

Μπορείτε να θαυμάσετε τις εκπληκτικές ικανότητες του συγγραφέα στο παρακάτω βίντεο.


www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες ,
ads here