Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Επιτυχής η πρώτη δοκιμαστική πτήση του τουριστικού διαστημικού σκάφους SpaceShipTwo



Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος
Η εταιρεία Virgin Galactic διεξήγαγε πτητικές δοκιμές με το διαστημόπλοιο SpaceShipTwo, το οποίο στο μέλλον θα εκτελεί εμπορικές υποτροχιακές πτήσεις. Διεξήχθη ένα από τα πιο σημαντικά στάδια της δοκιμής, κατά την οποία το μηχάνημα για πρώτη φορά έθεσε σε λειτουργία κατά την πτήση τους δικούς του κινητήρες.

Στο πλαίσιο της δοκιμής το SpaceShipTwo ανηψώθηκε στον αέρα πάνω στο φορέα αεροσκάφος WhiteKnightTwo.Περίπου σε υψόμετρο 14.600 χιλιόμετρα αποχωρίστηκε από το φορέα και έθεσε σε λειτουργία τους δικούς του κινητήρες οι οποίοι σε 16 δευτερόλεπτα (ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί) ώθησε το όχημα στην υπερηχητική ταχύτητα των 1.470 χιλιομέτρων / ώρα.Ακολούθως το σκάφος επέστρψε και έκανε μια επιτυχημένη προσγείωση.

Το SpaceShipTwo είναι ένα διαστημικό σκάφος πολλαπλής χρήσης με κύριο στόχο την πραγματοποίηση τουριστικών πτήσεων στο διάστημα.Το σκάφος οδηγήται από δύο πιλότους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι έξι τουρίστες.Το μέγιστο ύψος πτήσης προβλέπεται να είναι 130-160 χιλιόμετρα.

Ο φορέας του το WhiteKnightTwo,ένα είδος διπλάνου, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά γι΄αυτό το σκάφος ο οποίος όταν φτάνει στο μέγιστο ύψος των 20 χιλιομέτρων θα το απελευθερώνει και στη συνέχεια το SpaceShipTwo με τους δικούς του κινητήρες θα εκτοξεύεται σε τροχιά.

Σήμερα το εισιτήριο κοστίζει 200 χιλιάδες δολλάρια και μέχρι σήμερα 560 άτομα έχουν αγοράσει.


www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here