Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Οι Σουηδοί λανσάρουν διαστημικό όχημα που θα εκτοξεύεται από ένα Airbus.


Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος
Η σουηδική εταιρία Σπέις Σύστεμς σε συνεργασία με τη σουηδική κυβέρνηση απόκαλυψε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός νέου διαστημικού σκάφους χαμηλού κόστους το οποίο θα εκτοξεύεται πάνω από ένα αεροπλάνο Airbus.

Σύμφωνα με την εταιρία το νέο σύστημα θα είναι τέσσερις φορές πιο οικονομικό σε σχέση με τα σημερινά και θα φτάνει τα 11 εκατομμύρια δολάρια.(www.anexigita.com)  Ένα διαστημικό όχημα προσκολλημένο στη ράχη ενός Airbus A300 θα έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύσει δορυφόρο βάρους έως 250 κιλών.Το πρόγραμμα θα μπορεί να είναι πλήρως επιχειρισιακό από το 2017.


Το Airbus A300 έχει ήδη δοκιμαστεί σε πτήσεις παραβολικής τροχιάς που δημιουργούν στο εσωτερικό του σκάφους συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.Όταν θα φτάνει στο μέγιστο δυνατό σημείο στην κορυφή της ατμόσφαιρας ,θα απελευθερώνει το διαστημικό λεωφορείο από την πλάτη του,το οποίο στη συνέχεια με τον δικό του κινητήρα ώθησης θα ανεβαίνει σε τροχιά όπου και θα αφήνει το φορτίο του,έναν π.χ. εμπορικό δορυφόρο.(www.anexigita.com) Στη συνέχεια το σκάφος θα επιστρέφει κανονικά στη Γη και θα προσγειώνεται σε κάποιο αεροδρόμιο ,ακριβώς όπως το παροπλισμένο πλέον διαστημικό λεωφορείο της ΝΑΣΑ.Έτσι θα μπορεί να χρησιμοποιείται πολλές φορές και για άλλες αποστολές.


Η εταιρία σχεδιάζει να κατασκευάσει τη δική της διαστημική βάση κοντά στην σουηδική πόλη Payerne αν και στην πράξη το σκάφος θα μπορεί να προσγειωθεί σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο.

Το σύστημα αυτό έχει ήδη ανταγωνιστή την Virgin Galactic η οποία σχεδιάζει με το δικό της σύστημα χαμηλού κόστους να θέτει σε τροχιά δορυφόρους.

www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , , ,
ads here