Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η ραδιενέργεια στον Άρη είναι ακίνδυνη για τους ανθρώπους.


Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.
Έχουν περάσει ήδη αρκετοί μήνες από τότε που προσεδαφίστηκε το Κιουριόσιτι στον Άρη για να εξακριβώσει αν ο κόκκινος πλανήτης μπορεί να υποστηρίξει ζωή.

Ένας από τους παράγοντες που θα εμπόδιζε τις μελλοντικές ανθρώπινες αποστολές είναι το επίπεδο της ραδιενέργειας από τις κοσμικές ακτίνες και τον Ήλιο που φτάνει στην επιφάνειά του.

Για να το εξακριβώσει αυτό,το Κιουριόσιτι,χρησιμοποίησε το όργανο RAD,το οποίο μετράει περιοδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τα επίπεδα ραδιενέργειας.

Η ατμόσφαιρα σε έναν πλανήτη λειτουργεί ώς προσπατευτική ασπίδα από τη φονική ακτινοβολία. (www.anexigita.com) Το πρόβλημα είναι ότι στον Άρη είναι 100 φορές αραιώτερη από ότι στη Γη ,το οποίο σημαίνει την ευκολότερη διείσδυση και μεγαλύτερο κίνδυνο για τους αστροναύτες.


Μπορούν οι μελλοντικοί αστροναύτες να επιβιώσουν στον πλανήτη;

Σύμφωνα με τον ερευνητή Ντάν Χέσλερ,μπορούν,τουλάχιστον για κάποιο περιορισμένο χρονικό διάστημα.Το επίπεδο της ραδιενέργειας στην επιφάνεια του Άρη είναι δύο φορές λιγότερη από αυτή που παρατηρείται στο ανοιχτό διάστημα.Το πρόβλημα δημιουργείται με την εκτεταμένη χρονικά έκθεση σε αυτή.(www.anexigita.com)Και μια μελλοντική αποστολή εκεί θα ήταν σίγουρα μακροχρόνια συμπεριλαμβανουμένου και του χρόνου πτήσης.Ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει τη συνολική ραδιενέργεια μέχρι ένα ποσοστό.

Υπό κανονικές συνθήκες ένας αστροναύτης στον Άρη δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αφού η επίδραση της ραδιενέργειας στο σώμα του δεν εμφανίζεται αμέσως.(www.anexigita.com) Όμως τα επίπεδα ραδιενέργειας εκτοξεύονται στα ύψη εξαιτίας διαφόρων συμβάντων,όπως μια ηλιακή καταιγίδα.Επί πλέον οι αστροναύτες θα δεχτούν την περισσότερη ραδιενέργεια κατά το ταξίδι τους για τον κόκκινο πλανήτη,παρά όταν βρίσκονται πάνω σε αυτόν.

Οι μετρήσεις ραδιενέργειας στον πλανήτη συνεχίζονται.

Το ερώτημα δεν είναι αν θα πάμε στον Άρη,αλλά όταν φτάσουμε εκεί πώς θα προστατευθούν οι αστροναύτες μας.

www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , , ,
ads here