Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ανακαλύφτηκαν αρχαία πετρογλυφικά στο Μαχαράστρα της Ινδίας

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος
Ανακαλύφτηκαν γλυπτά πάνω σε βράχο που χρονολογούνται τουλάχιστον από το 4,000 - 7,000 π.Χ. ,σε αρκετά καλή κατάσταση μέσα στο δάσος κοντά στο χωριό Kudopi,της παράκτιας περιοχής  Konkan όπως ανακοίνωσε Ινδός αξιωματούχος την Τρίτη.


 Υπάρχουν περισσότερες από 60 μεγάλες και μικρές εικόνες των πουλιών,ζώων καθώς και  της Μητέρας Θεάς τα οποία βρίσκονται σε ένα ενιαίο χώρο 20.000 τετραγωνικών μέτρων.Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση αρχαιολογικά μέρη με τέτοια συγκέντρωση σε όλη τη χώρα. Αυτό δήλωσε ο Satish Lalit επικεφαλής της αποστολή που έκανε την ανακάλυψη τον περασμένο Μάιο.

"Παρά το γεγονός ότι παρόμοια χαρακτικά έχουν βρεθεί και σε άλλες περιοχές της Ινδίας, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που διεξήχθη σε ένα οροπέδιο αργίλου που αποτελείται από λατερίτες.Πρόκειται για πετρογλυφικά, και ο τρόπος με τον οποίο είχαν λαξευτεί οι βράχοι  δείχνει  ότι ανήκουν σε έναν πολιτισμό της Νεολιθικής Εποχής, που άκμασε στη Νότια Ασία μεταξύ 4,000 - 7,000 π.Χ..


Το πιο εντυπωσιακό γλυπτό είναι αυτό της Μητέρας Θεάς με 5 μέτρα ύψος.Εκείνη  την περιόδο, ​​οι γυναίκες απολάμβαναν μια υψηλή κοινωνική θέση,εκτιμούνταν πολύ και λατρευόταν από τις φυλές.
Η περιοχή ανακαλύφθηκε μετά από αρκετά ταξίδια στα βαθιά δάση και τα βουνά, αλλά και μετά από  πολύτιμες πληροφορίες τους έδωσαν κάποιοι από τους κατοίκους του χωριού.

Οπώς γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο του ανεξήγητα παράξενα,στην Ινδία υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη από αρχαιολογικής άποψης ,όπως το Χατζουράχο ,η θεωρούμενη πατρίδα του Καμασούτρα.
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , ,
ads here