Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

7 δυνητικά κατοικήσιμοι εξωπλανήτες


Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει επτά πλανήτες που είναι δυνητικά κατάλληλοι για την ύπαρξη ζωής. Πέρυσι, μια ομάδα αστρονόμων δημιούργησε έναν κατάλογο από πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Ο κατάλογος των πλανητών εισήχθη σε έναν κατάλογο με βάση τα στοιχεία από το παρατηρητήριο στη Χιλή, καθώς και τα δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο "Κέπλερ".

Η οπτική ομοιότητα της Γης (αριστερά) και του Gliese 667Cc (δεξιά,σε μοντέλο υπολογιστή).


Τα κριτήρια που πρέπει να έχουν οι πλανήτες είναι τα εξής:

1. ομοιότητα με τη Γη

2. ο πλανήτης να βρίσκεται στην "κατοικήσιμη ζώνη"

3. να είναι συγκρίσημος με τη Γη με βάση το παρελθόν και το παρόν του πλανήτη μας.

Με βάση αυτές τις παρατηρήσεις βρέθηκαν 80 πλανήτες που είναι παρόμοιοι με τη Γη και από αυτούς ξεχωρίστηκαν μόνο 7 οι οποίοι βρίσκονται σε τέτοια απόσταση από τα μητρικά αστέρια τους,ώστε να είναι δυνατή η ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή.

Η τυχερή εφτάδα είναι : Gliese 581d, HD 85512b, ο Κέπλερ 22b, Gliese 667Cc, Gliese 581g, Gliese 163c και HD 40307g.

Από το άνοιγμα του καταλόγου έχει περάσει ένας χρόνος και οι επιστήμονες βελτιώνουν σταδιακά τις μεθόδους τους για την εξεύρεση δυνητικά κατάλληλων για τη ζωή πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Αυξήθηκε και ο ρυθμός της ανακάλυψης νέων εξωπλανητών,αφού τα τηλεσκόπια υψηλής ακρίβειας και τα διαστημικά τηλεσκόπια σε τροχιά,όπως το "Κέπλερ", βοηθούν τους επιστήμονες να ανακαλύψουν νέους εξωπλανήτες σχεδόν κάθε μήνα.
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here