Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Εργαλεία hi-tech της λίθινης εποχής.


Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Κατά την λίθινη εποχή η τεχνολογία ήταν ήδη διαδεδομένη πέρα από τα σύνορα της Αφρικής. Κάποια ευρήματα στη Νότια Αφρική κινείται που χρονολογούνται 71.000 χρόνια πριν,αποτελούν τα πρώτα τεχνολογικά αντικείμενα, φτιαγμένα από πέτρα σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature και διεξήχθη από τον Kyle Brown, του Πανεπιστημίου της Νότιας Αφρικής,στο Κέιπ Τάουν.

Τα αντικείμενα της έρευνας των πτερυγίων είναι πέτρινα κοπίδια που πιθανόν να χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή εργαλείων και όπλων, όπως λόγχες για το κυνήγι. Η ανακάλυψη υποδηλώνει ότι αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιούταν και ήταν πολύ πιο διαδεδομένη από ό, τι πιστευόταν παλαιότερα.

«Το γεγονός ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι προήλθαν από την Αφρική πάνω από 100.000 χρόνια πριν, είναι ευρέως αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα, αλλά - λέει κατά τον Μπράουν - εξακολουθείται να συζητάται πότε εμφανίζονται για πρώτη φορά τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου πολιτισμού και το ρόλο που είχαν γι 'αυτόν στο να εγκαταλείψει την Αφρική.'

Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία δραστηριοτήτων που σχετίζονται με πολύπλοκες τεχνολογίες έχουν πολύ σπάνια. Για παράδειγμα, οι μικρές πέτρινες λεπίδες που ονομάζονται μικρόλιθοι είχαν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο από το μέσο Ολόκαινο (7.000 χρόνια πριν), αλλά υπάρχουν σπάνια κομμάτια από τις πρώτες εμφανίσεις του ανθρώπου περίπου 40.000 χρόνια πριν και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ 65.000 και 60.000 χρόνια πριν στη Νότια Αφρική και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Η ανακάλυψη έγινε κοντά στο ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής Pinnacle Point και δείχνει ότι γι τουλάχιστον 10,000 χρόνια είχε εφαρμοστεί προηγμένη τεχνολογία με λίθινα εργαλεία, ειδικά για την παραγωγή των μικρών λεπίδων παρόμοιες με αυτές που άρχισαν να φτιάχονται πολύ μεταγενέστερα μέσω της θερμικής επεξεργασία. Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι πρώιμοι σύγχρονοι άνθρωποι στη Νότια Αφρική γνώριζαν και εφάρμοζαν σύνθετες τεχνολογίες τις οποίες μετέφεραν από γενιά σε γενιά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα όπλα που φτιάχτηκαν με αυτόν τον τύπο λεπίδων ήταν ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των σύγχρονων ανθρώπων, όταν έφυγαν από την Αφρική και χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τους Νεάντερταλ.''
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , ,
ads here