Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Δεν βρήκε μεθάνιο στην ατμόσφαιρα του Άρη το Κιουριόσιτι

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Η ατμόσφαιρα του Άρη δεν βρέθηκε μεθάνιο: Η πληροφορία αυτή δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της διαστημικής υπηρεσίας NASA στις 2 του Νοέμβρη του 2012. Υπενθυμίζουμε ότι το μεθάνιο είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής και των ζωντανών οργανισμών σε περίπτωση εντοπισμού του στον κόκκινο πλανήτη, οι επιστήμονες θα έχουν δείξει σαφείς ενδείξεις για την κατοικησιμότητα του Άρη.

Τα τελευταία στοιχεία για τον Άρη δεν ανίχνευσαν μεθάνιο σε επαρκείς ποσότητες για να υποθέσουμε την ύπαρξη της ζωής.Η εξέταση δειγμάτων αέρα πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του εργαλείου SAM (για ανάλυση δείγματων στον Άρη). Αυτό το εργαλείο είναι σχεδιασμένο για την ανίχνευση των οργανικών ενώσεων στον αέρα και το έδαφος.

Η «Περιέργεια» έδωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα: στην ατμόσφαιρα του Άρη περιέχει μεθάνιο στο ένα δισεκατομμυριοστό της ποσότητας που απαιτείται ώστε να μπορεί να θεωρηθεί ως προϊόν του πλανήτη. Προγενέστερες μελέτες της σύνθεσης της ατμόσφαιρας του Άρη έγιναν μόνο από επίγεια παρατηρητήρια και τηλεσκόπια σε τροχιά, τα οποία δεν θα μπορούσαν να δώσουν ακριβή αποτελέσματα.

Πολύ πριν από τα τωρινά αποτελέσματα,το 2003,μια μερίδα ερευνητών έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η ατμόσφαιρα του Άρη δεν έχει μεθάνιο, με βάση δεδομένα που λήφθηκαν από επίγεια τηλεσκόπια σε τροχιά.

"Και οι δύο τύποι αναλύσεων που κάνει το όργανο SAM του Curiosity,στην ατμόσφαιρα και τα ορυκτά, είναι σημαντικές για την κατανόηση της κατοικησιμότητας του κόκκινου πλανήτη.",δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος SAM Paul Mahaffey.
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here