Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Νέα σελίδα στην διαστημική εποχή-εκτοξεύτηκε το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο.

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Ξεκίνησε «την πρώτη άμεση εμπορική πτήση στον ISS για λογαριασμό της NASA. Η κάψουλα Dragon, που κατασκευάστηκε από την καλιφορνέζικη εταιρεία Space X, εκτοξεύτηκε στις 2.35 της 8ης Οκτωβρίου από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ (Φλόριντα) με έναν πύραυλο Falcon 9 της ίδιας εταιρείας.

Η αποστολή ονομάζεται CRS-1και πήρε το όνομά της από τη σύμβαση (Commercial Resupply Services).Είναι συνολικής αξίας 1,2 δισ. δολαρίων με την οποία η NASA έχει αγοράσει από την Space X (Space Exploration Technologies), ένα πακέτο από 12 εμπορικές πτήσεις για τη μεταφορά υλικών στο Διαστημικό Σταθμό για επιστημονικά πειράματα, προμήθειες για το πλήρωμα και ανταλλακτικά.

Μετά την αναχώρηση της μεταφοράς και της κάψουλας Dragon έγινε το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο που κατάφερε να φθάσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό,να παραδώσει και να επιστρέψει στην Γη φορτωμένο με υλικά από ολοκληρωμένα πειράματα.Κανένα από τα υπάρχοντα οχήματα χωρών όπως το ρώσικο Πραγκρές,το ευρώπαϊκό  (ATV) και το γιαπωνέζικο (HTV) δεν έχουν την τεχνική δυνατότητα να επιστρέψουν. Ακόμη και ανταγωνιστής του Ντράγκον, το επίσης ιδιωτικό Orbital Sciences της Space X δεν έχει τέτοια ικανότητα.

Ο πύραυλος Falcon 9 έφερε το Ντράγκον σε τροχιά χωρίς προβλήματα και τώρα το λεωφορείο θα ξεκινήσει «ελιγμούς που θα τους επιτρέψουν να συνδεθεί με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 10 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, θα παραμείνει συνδεδεμένο με το σταθμό για δύο εβδομάδες, για να επιστρέψει στη Γη γεμάτο επιστημονικό υλικό στις 28 Οκτωβρίου.
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , , , ,
ads here