Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Επέστρεψε το πρώτο εμπορικό διαστημόπλοιο Ντράγκον

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Το ιδιωτικό διαστημόπλοιο Ντράγκον (Δράκος) πραγματοποίησε ασφαλή προσθαλάσσωση στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 300 μίλια ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη εμπορική πτήση.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 8 Οκτωβρίου, 2012 ο «Δράκος» εκτοξεύτηκε από το διαστημικό κέντρο στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας.Η συσκευή μεταφέρθηκε σε τροχιά από έναν πύραυλο «Falcon 9", που αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται από τη SpaceX και παρέδοσε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό περίπου 450 κιλά ωφέλιμου φορτίου , συμπεριλαμβανομένων των υλικών για 166 επιστημονικά πειράματα.

Το Ντράγκον αποσυνδέθηκε από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 28 Οκτωβρίου, και στη συνέχεια άρχισε να κατεβαίνειι από την τροχιά του και εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης.Στη Γη γύρισε φορτωμένο με 900 χιλιόγραμμα φορτίου από τον ΔΔΣ , συμπεριλαμβανομένων των ελαττωματικών εξαρτημάτων από τον σταθμό υποστήριξης της ζωής, καθώς καιτα αποτελέσματα των επιστημονικών πειραμάτων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση μεταξύ της NASA και της SpaceX, η τελευταία πρέπει να κάνει 15 πτησεις με το Ντράγκον,τρεις δοκιμαστικές και 12 με πλήρεις αποστολές για να παραδώσει το φορτίο του στον ΔΔΣ. Η επόμενη πτήση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2013.








Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here