Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πως πότε και γιατί ανακαλύφτηκαν οι .... δονητές


 
Για περίπου δύο αιώνες, η υστερία θεωρείτο ιατρικό πρόβλημα που εμφανιζόταν αποκλειστικά σε γυναίκες, και τα συμπτώματα συμπεριλάμβαναν νευρικότητα, αϋπνία,
μυϊκούς σπασμούς, αναπνευστικές δυσκολίες, απώλεια όρεξης για φαγητό και σεξ και "μια τάση να προκαλούν προβλήματα". Η πάθηση ήταν πολύ κοινή και οι γιατροί του 19ου αιώνα θησαύριζαν με το να θεραπεύουν τις ασθενείς τους με ειδικά "μασάζ" - κοινώς βάζοντάς τους χέρι, τρίβοντας τα γεννητικά τους όργανα και οδηγώντας τες σε οργασμό (ο επίσημος όρος ήταν "υστερικός παροξυσμός").


Αυτοί οι κουρασμένοι γιατροί, που βαρέθηκαν να τρίβουν τις υστερικές ασθενείς τους, οδήγησαν στην εφεύρεση του πρώτου ηλεκτρικού δονητή ευρείας κατανάλωσης το 1902, ο οποίος μπήκε στα νοικοκυριά χωρίς ντροπή - πριν ακόμη εφευρεθεί η ηλεκτρική σκούπα και το ηλεκτρικό σίδερο. Σήμερα ο δονητής δεν θεωρείται ένα καλό δώρο για τα γενέθλια της γυναίκας σου και η υστερία δεν θεωρείται πάθηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο οργασμός δεν παραμένει μια καλή φαρμακευτική αγωγή για όσες “έχουν την τάση να προκαλούν προβλήματα”.

Oι δονητές έγιναν πιο γνωστοί στις αρχές του 20ού αιώνα, κυρίως για να θεραπεύσουν την, τότε θεωρούμενη ως ασθένεια, σεξουαλική στέρηση των γυναικών. Η Rachel έχει συγκεντρώσει τα ευρήματά της στο Μουσείο των Δονητών, στο Seattle. Μπορείτε να δείτε τους δονητές και τις πληροφορίες για τα sex toys του παλιού καιρού στο site http://www.vintagevibrators.com .

Πάρτε μια ιδέα!


Arnold Massage Vibrator, 1915

Μassage Master, 1928
Niagara Hand Unit, 1952
Wahl, 7 in 1, 1975
Niagara Hand Unit, 1965

πηγή
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες ,
ads here