Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Γήπεδο και 5 εκ. χορηγία στην ΑΕΚ υπόσχεται κινεζική εταιρεία



Έτοιμη να επενδύσει στην ΑΕΚ μέσω της κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια φέρεται να είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Κίνας, ονόματι CSCEC, η οποία προτίθεται να δώσει και χορηγία ύψους 5 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ. 
Εκπρόσωποι της κινεζικής εταιρείας, που συνεργάζεται με την πρώτη σε μέγεθος κρατική τράπεζα της χώρας της, είχαν δίωρη συνάντηση με τους Ανδρέα Δημητρέλο και Γιάννη Βούρο στο ξενοδοχείο "Intercontinental".

Ο αντιπρόεδρος της CSCEC και ο εκπρόσωπός της στην Αθήνα ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΑΕΚ να τους παρουσιάσει εντός των επόμενων ημερών ένα σχέδιο ανταποδοτικότητας των χρημάτων που θα επενδύσουν για το γήπεδο, προκειμένου να προχωρήσουν στην υπογραφή προσυμφώνου. Κοινώς, θέλουν να μάθουν σε γενικές γραμμές τι τζίρο θα κάνει η ομάδα από τα εισιτήρια διαρκείας, τα εμπορικά έσοδα, τις χορηγίες κτλ.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Δημητρέλος ρώτησε τους εκπροσώπους του κινεζικού ομίλου αν υπάρχει δυνατότητα με την υπογραφή του προσυμφώνου να δοθεί στην ΠΑΕ ΑΕΚ μία χορηγία κι εκείνοι απάντησαν ότι μπορούν να καταβάλλουν το ποσό των 5 εκ. ευρώ.

Αναφορικά με το γήπεδο, οι άνθρωποι της ΑΕΚ ενημέρωσαν πως το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 120 εκ. ευρώ, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της CSCEC είπε ότι η εταιρεία θα καταθέσει δική της πρόταση που θα πληρεί ότι προβλέπει ο νόμος 3207/2003 (χορηγεί στην "Ένωση" οικοδομική άδεια η οποία έχει ισχύ μέχρι τις 31/12/2013).

Ο κινεζικός όμιλος έδωσε προσπέκτους και cd, ενώ ενημέρωσε πως πέρυσι έκανε τζίρο εργασιών 90 εκ. ευρώ, κατασκεύασε πολλά έργα στην Ασία και μέσω της Ελλάδος θα επιχειρήσουν να επεκταθούν στην Ευρώπη. Πάντως, δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί στη μετοχική σύνθεση του "δικεφάλου", κάτι που σημαίνει ότι η απόσβεση των χρημάτων τους θα γίνει από τα εμπορικά έσοδα.

Αν η ΑΕΚ παρουσιάσει το πλάνο ανταποδοτικότητας, είναι πολύ πιθανόν την άλλη εβδομάδα οι δύο πλευρές να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο που είναι η υπογραφή προσυμφώνου.

Μετά το ραντεβού του μεσημεριού, ο Ανδρέας Δημητρέλος συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ., προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σε συνεργασία με την Ερασιτεχνική που θα έχει και τον τελευταίο λόγο ως ιδιοκτήτρια του χώρου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα μέλη της ΑΕΚ βλέπουν θετικά την υπόθεση και τις επόμενες ημέρες θα συσταθεί τετραμελής επιτροπή γηπέδου που θα αποτελείται από τους Ανδρέα Δημητρέλο, Βασίλη Σίμο, Μάκη Καζνακίδη και Χάρη Γρηγορίου. Τετραμελή επιτροπή επί τούτου θα συστήσει και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ.
www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here