Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ο άνθρωπος-ρουκέτα κατέκτησε τους αιθέρες του Ρίο ντε Τζανέιρο! (φωτο)

Ο ιπτάμενος άνθρωπος Ιβ Ρόσι κατέκτησε τον βραζιλιάνικο ουρανό του Ρίο ντε Τζανέιρο με τα τετρακινητήρια φτερά του.



Ο Ρόσι πήδηξε από ένα ελικόπτερο πάνω από τη λιμνοθάλασσα Lagoa Rodrigo de Freitas και αιωρούνταν στον ουρανό περίπου 11 λεπτά.




Η πτήση αυτή τον έκανε διάσημο παγκοσμίως.





Η Βραζιλία ήταν ένα από τα πολλά μέρη που ο Ρόσι 'άπλωσε' τα φτερά του.



Ο Ρόσι πέταξε με μεγάλη ταχύτητα γύρω από το πιο διάσημα αξιοθέατα της βραζιλιάνικης πόλης, το όρος Corcovado, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το τεράστιο άγαλμα του Ιησού Χριστού, τις παραλίες της Ιπανέμα και της Κοπακαμπάνα και το Βουνό του λεγόμενου 'ζαχαρένιου κεφαλιού'.




Η συσκευές που χρησιμοποίησε  έχει άνοιγμα φτερών περίπου δυόμισι μέτρα πάνω στην οποία είναι τοποθετημένοι τέσσερις κινητήρες τζετ. Όλόκληρη ζυγίζει περίπου 55 κιλά και είναι προσαρτημένη στην πλάτη του πιλότου.



Σε αντίθεση με το δελτοπλάνο η συσκευή Ρόσι στην ώθηση και όχι στην αιώρηση. Ωστόσο, για να απογειωθεί από μόνος το, ακόμη δεν θα μπορεί και πρέπει κάθε φορά να πηδάει από ένα ελικόπτερο.




Αλλά ο πιλότος μπορεί, με τη βοήθεια της συσκευής του να εκτελεί ακροβατικά,που δεν μπορούν να εκτελέσουν τα ανεμοπλάνα  Με κάθε πτήση ο Ρόσι επιδιώκει τον όλο και μεγαλύτερο έλεγχο των ωθητήρων τζετ.




Ο Ρόσι πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση με αυτή τη συσκευή το 2006.

www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες ,
ads here