Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου.(φωτο)


Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου βρίσκεται στη νότια ακτή της Χιλής, και ανήκει στο θέρετρο του San Alfonso del Mar , το οποίο βρίσκεται στην πόλη του Algarrobo. Το 2007 η πισίνα  μπήκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη του κόσμου.

Η πισίνα είναι μια τεχνητή λίμνη, γεμάτη με κρυστάλλινα νερά,τα οποία  αντλούνται μια ειδική συσκευή από τον Ειρηνικό Ωκεανό.Η συσκευή αυτή φιλτράρει το νερό,προσθέτει την απαιτούμενη ποσότητα του αλατιού και αλλάζει το παλιό νερό με νέο.



Σχεδόν όλο το χρόνο το νερό της πισίνας διατηρεί μια θερμοκρασία όχι χαμηλότερη από 26 βαθμούς, 9 βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία του νερού του Ειρηνικού. Γι'αυτό και οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν να κάνουν τις βουτιές τους στην πισίνα παρά στον ωκεανό.


 Το μέγεθος της πισίνας είναι τεράστιο (διαφορετικά δεν θα έχουν εισαχθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες). Το μήκος της φτάνει περίπου το 1 χιλιόμετρο, καλύπτοντας μια περιοχή  81.000 τετραγωνικών μέτρων και βάθος της  σε ορισμένα σημεία φτάνει τα 35 μέτρα.Μπορεί να χωρέσει περίπου 250.000 κυβικά μέτρα νερού. Για λόγους σύγκρισης,για να γεμίσει ολόκληρη η λεκάνη απαιτείται η ίδια ποσότητα νερού για 6000 κανονικές πισίνες των οχτώ μέτρων.
 
Η κατασκευή της τεχνητής λίμνης ξεκίνησε το 1992 και τελείωσε το 1997.Το κόστος κατασκευής ήταν πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, κάθε χρόνο που λειτουργεί δαπανούνται περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια.











Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here