Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Πωλείται το σπίτι του Δημήτρη Μητροπάνου



Της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η απώλεια ρίχνει βαριά τη σκιά της στην κεραμιδί μονοκατοικία με τους φοίνικες, όπου έζησε ο Δημήτρης Μητροπάνος με τη σύζυγό του και τις κόρες τους, στην οδό Βασιλέως Παύλου στο Ψυχικό.

Η οικογένεια του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, λίγες ημέρες μετά τον ξαφνικό χαμό του στις17 Απριλίου, αποφάσισε να βάλει πωλητήριο στην πολυτελή κατοικία, η οποία «φιλοξένησε» τις πιο όμορφες οικογενειακές στιγμές του, αλλά πλέον μοιάζει άδεια για τη γυναίκα της ζωής του Βένια Μητροπάνου και τις κόρες τους Αναστασία και Μυρσίνη.



Το σπίτι του Δημήτρη Μητροπάνου, περίπου 700 τ.μ., που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο τουρκικό προξενείο στο Ψυχικό, χτίστηκε αρκετές δεκαετίες πριν, περίπου το 1950, ωστόσο ανακαινίστηκε πλήρως πριν από τρία χρόνια, με τη διαρρύθμιση και τη διακόσμηση να έχουν την προσωπική σφραγίδα της Βένιας Μητροπάνου.

Αποτελείται από τέσσερα επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και μια μεγάλη σοφίτα, που είναι στην ουσία ένα μεγάλο, ανεξάρτητο διαμέρισμα, με ξεχωριστή κουζίνα και μπάνιο. Στο υπόγειο υπάρχουν θέσεις πάρκινγκ και δωμάτια για το προσωπικό, ενώ το ισόγειο χαρακτηρίζεται από το άνετο καθιστικό, στο οποίο ο Δημήτρης Μητροπάνος και η σύζυγός του υποδέχονταν τους φίλους τους, τις εποχές που στο σπίτι ακούγονταν μόνο γέλια και τραγούδια.

Την εικόνα στο ισόγειο συμπληρώνουν η κουζίνα και η τραπεζαρία. Πολλές ώρες, όμως, περνούσε η οικογένεια και στον κήπο με τις πέργκολες, περίπου ενός στρέμματος, που περιβάλει το σπίτι. Χαρακτηριστικό στο εξωτερικό του σπιτιού είναι το μεγάλο ξύλινο - μοναστηριακού τύπου - τραπέζι, ενώ στην πίσω πλευρά βρίσκεται η θερμαινόμενη πισίνα. Ο πρώτος όροφος αποτελείται από τέσσερις κρεβατοκάμαρες, μπάνια και μια ευρύχωρη γκαρνταρόμπα.


πηγή







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες ,
ads here