Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Οι 9 κύκλοι της κόλασης του Δάντη με Lego και... χιούμορ!


Ο Ρουμάνος καλλιτέχνης Μιχάι Μίχου ξόδεψε επτά μήνες για την κατασκευή των εννέα κύκλων της Κόλασης του Δάντη από την «Θεία Κωμωδία». Για να δημιουργήσει το αριστούργημα του, χρησιμοποίησε περίπου 40.000 τουβλάκια Lego.


Οι 9 κύκλοι της κόλασης:


1ος κύκλος-Λίμπο,η άκρη της κολάσεως.Ένα μέρος που ονομάζεται «ανώδυνη θλίψη," όπου κρατούνται οι ψυχές εκείνων που δεν αναγνώρισαν τον Χριστιανισμό,δηλαδή εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους πριν βαφτιστούν, ή έζησαν μια ζωή ειδωλολατρική. Οι ψυχές περιπλανούνται άσκοπα στα ερείπια του ναού.




2ος κύκλος-Σφοδρή επιθυμία. Εδώ είναι οι λάγνες και διεφθαρμένες ψυχές.Μαστίζονται από επώδυνα ερωτικά οράματα, και επιπλέον υπάρχει κίνδυνος να πνιγούν σε ένα ποτάμι από αίμα περιόδου.




3. Λαιμαργία. Εδώ είναι καταδικασμένοι μετά το θάνατο οι λαίμαργοι. Μέσα στη βροχή και το χαλάζι, είναι καταδικασμένοι  να περιφέρονται αιώνια στο καζάνι που λέγεται κόλαση.





4. Απληστία.Εδώ  υπάρχουν πάρα πολλοί τσιγκούνηδες και αλόγιστα σπάταλοι ανθρώποι που δεν ξέρουν να λογαριάζουν. Είναι καταδικασμένοι για πάντα να σέρνουν βαριά αντικείμενα από μέρος σε μέρος.




5. Θυμός (του ποταμού Στύγα). Εδώ οι ψυχές είναι καταδικασμένες να περπατούν για πάντα μέσα στο βάλτο με δυσκολία,γεγονός που τις εξαγριώνει ακόμη περισσότερο.





6. Αποστασία και αιρετικές απόψεις. Ένα γιγαντιαίος δαίμονας παρακολουθεί στενά το λάκκο γεμάτο από φωτιά που καταπίνει τα πάντα,μέσα στον οποίο οι αμαρτωλοί σφαδάζουν από τον πόνο, σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον στη λάβα που βράζει. Όσοι έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα κατά της πίστης στο Θεό,είναι για πάντα καταδικασμένοι να καίγονται στις φλόγες στους τοίχους του τρομαχτικού ναού.






7. Βία. Υπάρχουν εκείνοι που είναι ένοχοι για τη βία κατά του πλησίον, τον εαυτό τους ή κατά του Θεού. Είναι καταδικασμένοι να βράζουν στην τάφρο ζεστού αίματος, ή να  μετατρέπονται σε δέντρα και να εξεφτελίζονται από τις τερατώδεις Άρπυιες.Όλα αυτά κάτω από το ήχο τυμπάνων που δεν σταματούν ποτέ.





8. Απάτη. Εδώ υποφέρουν απατεώνες όλων των ειδών. Είναι καταδικασμένοι είτε να αλλάζουν συνεχώς μορφή υπό την επίδραση δαιμονικών ξορκιών, ή να καίνε αιωνίως αφού έχουν μετατραπεί σε φωτιά.





9. Προδοσία.Εδώ βρίσκεται εγκλωβισμένος αιωνίως σε ένα γιγαντιαίο παγετώνα ο Εωσφόρος,αλυσοδεμένος από αγγέλους.Βασανίζει όλους εκείνους που έχουν προδώσει την εμπιστοσύνη του άλλου.




 Ο καλλιτέχνης Μιχάι Μιχαίας δηλώνει:''Δεν έχω διαβάσει τη Θεία Κωμωδία , μόνο σύντομες περιγραφές των μικρών κύκλους της κόλασης, που βρήκα στο διαδίκτυο σε διάφορες ιστοσελίδες. Δεν θέλω η δουλειά μου επηρέαζεται  σε μεγάλο βαθμό την αρχική περιγραφή.Θέλησα να δημιουργήσω μια φρέσκια και πρωτότυπη προσέγγιση για την ερμηνεία του κάθε κύκλο της κολάσεως, οπότε έβαλα και τη δική μου φαντασία στο έργο μου. "

Πλάκα δεν έχει;

 www.anexigita.com







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες , ,
ads here