Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ζώα καλλιτέχνες!



Ελέφαντες, χιμπατζήδες,σκυλιά, και άλλοι ζώα μπορούν να κερδίσουν χιλιάδες δολάρια με τους πίνακές τους.Ζωγραφιές που έγιναν από τα μακρινά ξαδέλφια μας,τους χιμπατζήδες έχουν μεγάλη ζήτηση. Συλλέκτες έχουν δώσει μέχρι και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για αυτές και μεγάλες γκαλερί τις βάζουν πρόθυμα στις εκθέσεις τους. Στην κατάταξη του Forbes -υπάρχουν 10 καλλιτέχνες οι οποίοι δεν κρατούν το πινέλο στο χέρι,αλλά στο πόδι ή και στα δόντια.


Ο χιμπατζής Κονγκό.
Αξία των ζωγραφιών του Κογκό: $ 900-8500

Ο Κονγκό ήταν ίσως ο πιο διάσημος καλλιτέχνης από το ζωικό βασίλει. Το 2005, στη δημοπρασία Bonhams τρεις από τους πίνακές του πωλήθηκαν για συνολικά 14.400 λίρες Αγγλίας!Παρά τον μεγάλο αυτό θρίαμβο που έζησε μέχρι τις μέρες μας,ο Κονγκό δεν είχε την ίδια τύχη αφού πέθανε από φυματίωση σε ηλικία 10 ετών το 1964 .Δηλαδή η δόξα τον βρήκε ακόμα ζωντανό. Μεταξύ των θαυμαστών των ταλαντούχου χιμπατζή ήταν ο Pablo Picasso και ο Joan Miro.

Τις καλλιτεχνικές ικανοτήτες του Κονγκό τίς παρατήρησε πρώτος ένας Βρετανός ζωολόγος, οΝτέσμοντ Μόρις. Εκείνος του έδωσε για πρώτη φορά μολύβι και χαρτί. Σύντομα αποδείχθηκε ότι το Κονγκό ήταν σε θέση να σχεδιάσει έναν κύκλο, και μάλιστα είχε βασικές ικανότητες σύνθεσης.

Ο Κονγκό και χρώματα έγιναν αμέσως φίλοι.Στην αρχή απλά τα πιτσίζιλιζε στα χαρτιά. Όμως δύο χρόνια μετά από επίπονες προσπάθειες έμαθε πώς να κρατά το πινέλο και να ανακατεύει τα χρώματα. Ο Congo ζωγράφιζε μόνο μέσα στον καμβά,χωρίς να ξεφεύγει από τα όρια του. Φάνηκε ότι γνώρίζε πολύ καλά πότε πρέπει να κάνετε την τελευταία πινελιά, και να ολοκληρώσει έτσι τον πίνακ.

Η πρώτη έκθεση του Κονγκό έγινε το 1957 και προκάλεσε μεγάλο δημόσιο ενδιαφέρον. Κατά τη διάρκεια της ζωής του δημιούργησε πάνω από 400 έργα ζωγραφικής και σχέδια, και τα τελευταία χρόνια, ήταν τόσο εξαρτημένοιςαπό την ζωγραφίση που θα μπορούσε να πάθει κρίση υστερίας όταν ο Morris του έπερνε το πινέλο και τα χρώματα.

Ασιατικοί ελέφαντες (Ταϊλάνδη)
ِΑξία πινάκων: $ 200-12000 



Οσελότος Πέντφουτ.


Μάστανγκ Τσόγια
αξία πινάκων του:$900-10000



Χελώνα Κούπα
αξία πινάκων:$125-200


Χιμπατζής Τσίτα από τις ταινίες του Ταρζάν
αξία πινάκων:από 125 $
Η τσίτα εκτός από τη ζωγραφική αγαπούσε πολύ τα χάμπουργκερ,την κοκα-κόλα και το κάπνισμα!Μάλιστα έπασχε και από σακχαρώδη διαβήτη.Παρά όμως την πάθησή του και τις κακιές συνήθειές του,είχε μακροζωία.Πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 80 χρονών!  




Δελφίνια Αργκάς,Γκάμπια και Γκλόρια
αξία πινάκων:$40-3000



σκυλί τερριέρ Τιλαμούκ
Αξία πινάκων :$1000-2150
Το σκυλί αυτό είναι τόσο καλός καλλιτέχνης που ανταγωνίζεται ευθέως ανθρώπους.Τα έργα του εκτίθενται συχνά σε μεγάλες αμερικανικές γκαλερί.


αγριογούρουνο Σμίτφιλντ.
αξία πινάκων:$50-150


μυρμηγκοφάγος Στιούι
αξία πινάκων:δεν διατίθενται προς πώληση
http://uneksigita.blogspot.com/2012/02/blog-post_03.html







Δημοσιεύτηκε στις κατηγορίες
ads here